Son dakika: EYT sonrası mecliste kısmi emeklilik, staj ve çıraklık için hazırlık başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: EYT sonrası mecliste kısmi emeklilik, staj ve çıraklık için hazırlık başladı

EYT sonrası kısmi emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada yeni tkelif için harekete geçildiği bildirildi.

Ekonomi 1 Mart 2023 13:15 5
Son dakika: EYT sonrası mecliste kısmi emeklilik, staj ve çıraklık için hazırlık başladı

Kısmi emeklilik, staj ve çıraklık için partiler birleşti ama olmadı.

TBMM'de dün emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi görüşüldü. Görüşülen emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada EYT kanun teklifinin meclisten geçtiği ve meclisten geçmesinden sonra kısa sürede Resmi Gazete'de yayınlanacağı ve yürürlüğe gireceği öğrenildi.

KISMİ EMEKLİLİK İLE STAJ VE ÇIRAKLIK İÇİN YENİ KANUN TEKLİFİ

İYİ Partili Erhan Usta yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Diğer bir yapılmayan husus, staj ve çıraklık başlangıcının uzun vadeli sigortalılık başlangıcı sayılması gerektiğini çok sık ifade ettik, o da burada düzeltilmedi. Diğer bir eksikliği de bu, bunu da önümüzdeki günlerde mutlak suretle -artık başka bir kanunda- düzeltmemiz gerekiyor"

CHP'li Veli Ağbaba yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu düzenlemedeki eksiklere bakınca, bu düzenlemenin eksik olduğunu ve enkaz altında kaldığını görmekteyiz. Bu teklifte 5975 gün primine takılanlar, çıraklık ve staja takılanlar, BAĞ-KUR tesciline takılanlar, 9000 güne takılanlar, kısmî emekliliğe takılanlar, depreme takılanlar olduğunu görüyoruz. Değerli arkadaşlar, bir günle on yedi yıl fazla çalışmaya mahkûm edilenlerin sorunları bu teklifle çözülmedi, çözülmeyecek, EYT sorunu enkaz altında kalmaya devam edecek"

HDP'li Rıdvan Turan şunları söyledi: "Yine, stajyerlik ve çıraklık başlangıcının sigorta başlangıcı sayılmasına ilişkin Komisyonda çok şey söyledik ama bu, Cumhur İttifakı tarafından reddedildi; büyük bir mağduriyet sebebidir, onların çıraklık ve stajyerlik başlangıcının sigorta başlangıcı olarak addedilmesi önemlidir"

YENİ DÜZENLEME ÇAĞRISI

3 muhalefet partisi yaptıkları açıklamada kısmi emeklilik ve staj ile çıraklık mağdurlarının sıkıntılarının çözülmesi gerektiğini söyledi ve yeni teklif hazırlayacaklarını bildirdi. Sizce kısmi emeklilik ,ile staj ve çıraklık mağdurlarının hangi sorunları çözülmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Açıklamada bunun için yeni bir düzenleme gelmesi gerektiği açıklanırken bunun için bir kanun çağrısı yapıldı. Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
kısmı emeklilik istiyoruz çünkü iş bulamıyorum yaş soruyorlar
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Staj öğrenim diyorsunuz ama benim oğlum benimle beraber ayni fabrikada staj görüyor eğitim hayatımı yoksa çalışma hayatımi gelip görseniz ben başka birsey demiyorum.Bende bir staj mağduruyum hakkımı istiyorum.Emeklilik yoksa oy yok.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
devlet 55 yaşında emekli aylığı bağlasın gün sayısı olarak emeklilik hak edilsin 43 yaşında Bir kimseye maaş ödemeye başlarsa bu ülke nasıl gelişecek, Fransa gün olarak emeklilik hakkı veriyor ama maaşı yaşı gelince bağlıyor bizde bedavacilar çok bizden Bir halt olmaz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
gelişmekte ülkelerde emeklilik yaşı 65 bizde 45 siittin sene bu ülke düzelmez yazıklar olsun bu bedava indir insanlara
Ziyaretçi 13 Ay Önce
typ magdurlarıda d3vlwt güvencesiistiyoruz secimd3n önce typsüreklilik istiyoruz