Son Dakika: EYT Seçimden Önceye Kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: EYT Seçimden Önceye Kaldı

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada EYT'nin gelecek seneye kaldığı duyuruldu.

Son Dakika 17 Mayıs 2022 09:36 2
Son Dakika: EYT Seçimden Önceye Kaldı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Hükümete yakın gazete yaptığı son dakika açıklaması emeklilikte yaşa takılanların 2023 yılına kaldığını söyledi. 

Hükümete yakın gazete bir haber yayımladı ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili meselenin gündeme geleceği tarihe yer verildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre emeklilikte yaşa takılanlar 2023 seçimlerinden önce gündeme gelecek.

ÖNCE EK GÖSTERGE

2022 yılı takviminde ek gösterge öncelikli konu. Şimdi gündemde olan bu konunun Haziran ayında halledilmesi bekleniyor.

SONRA SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Ek gösterge meselesinden sonra sözleşmelilere kadro meselesi gündeme alınacak ve meclis tatile girmeden sözleşmeli kamu personellerinin sorunları çözülecek dendi.

EYT SEÇİM ÖNCESİNE KALDI

Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan haberde üçlü çalışmanın son aşaması emeklilikte yaşa takılanlar meselesi olacak. Uzmanların görüşleri alındıktan sonra maliyet hesabının yapılacağı ve hazineye en az yük getirecek şekilde EYT sorunu çözülmeye çalışılacak. En az maliyetli formüller tespit edilecek ve bu formüller üzerinde bir tercih yapılacak. Türkiye Gazetesi, kulislere dayandırdığı bilgide EYT'nin 2023 yılı başında gündeme geleceğini söyledi. 

EYT NASIL OLACAK? 5 FORMÜL ÖNE ÇIKTI

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin çözülmesi için 5 adımın öne çıkıtğı öğrenildi.

İlki kısmi emeklilik olacak. 9 Eylül 1999 öncesi sigortalılar 10 yıl prim ödeyerek emekli olacak. Bununla birlikte 3600 günü tamamlayanlar , kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaşında emekli olacak.

İkincisi; Sigorta süresi formülü uygulaması olursa belirtilen tarihten önceki yürürlükte olan emeklilik şartları olacak ve kadınlarda 7200 , erkeklerde 9 bin gün sigortası olanlar yaş şartına bakılmadan emekli yapılacak.

Üçüncüsü: ‘Kesintili emeklilik formülü’ Bunda ise sigortalıya emeklilik için kesinti yapılması seçeneği verilecek. Emekli maaşı kesintili şekilde ödenecek.

Dördüncüsü: Bir diğer seçenek ise geçici kesinti devreye girecek. Bununla birlikte yıllara kesintiler yayılacak ve EYT'liler, belirli bir süre kesintili emekli maaşı alacak.

Son seçenek ise Prim tamamlayarak emeklilik. Buna göre de  Belirtilen tarihten önce işe girenler,  ilk sigortalı oldukları tarihe göre 5 bin ile 5 bin 975 prim günü şartı ile doğrudan emekli edilecek.

Sizce hangi seçenek olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SEÇİM ÖNCESİNE KALDI

Düzenlemenin 2023 yılı başında gündeme geleceği öğrenildi. Seçimden önce gündeme gelecek meselenin 2023 'te çözüme kavuşturulması bekleniyor. 

EYT sürecinden haberdar olmak için Twitter adresimizi takip edin >> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Erkeklerde 9000 gün sigortası olanlar yaş şartına bakılmadan emekli olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
50 yaş 9000 bin günü olanında yaşa bakılmadan emekli olması çok iyi