Son Dakika: EYT Kademeli Emeklilik Nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: EYT Kademeli Emeklilik Nedir?

Emeklilikte yaşa takılanlara kademeli emeklilik sistemi adı altında emeklilik yolu açılıyor. Peki kademeli emeklilik nedir? İşte detaylar.

Emekli Haberleri 9 Tem 2022 14:16 3
Son Dakika: EYT Kademeli Emeklilik Nedir?

Kademeli emeklilik nedir?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bugün bir son dakika açıklaması geldi. Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan haberde emeklilikte yaşa takılanlar için kademeli emeklilik sisteminin 2023 Ocak ayından itibaren yürürlüğe gireceğine yer verildi. 

KOMİSYON KURULDU

Söz konusu açıklamada EYT için Çalışma Bakanlığı bünyesinde komisyon kurulduğu öğrenildi. AK Partili Milletvekilleri ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratlarından oluşan komisyon, meclis açılana kadar EYT'de maliyet hesaplaması yapacak  1 Ekim tarihinde meclis açıldıktan sonra önce sözleşmeli personellere kadro meselesi, daha sonra ise EYT meselesi gündeme gelerek mecliste görüşülecek. 

Çalışma Bakanlığı bünyesindek urulan komisyonun görevine başladığı, toplantıların bayramdan sonra yoğun bir şekilde gerçekleştirileceğine yer verildi. 

KADEMELİ EMEKLİLİK GELİYOR

Konu ile ilgili yapılan açıklamada 2023 yılı Ocak ayından itibaren yaşa takılanların kademeli şekilde emekli edileceğine yer verildi. Söz konusu açıklamada, "EYT ile ilgili alternatifli formüllerin ele alınacağı çalışmalar sırasında bütçeye yükü, sosyal güvenlik açıklarına etkisi gibi başlıklar dikkate alınarak bir taslak hazırlanacak. EYT’de kademeli bir geçişle bu maliyetin azaltılması formülünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. EYT’ye takılanların 2023 başından itibaren ‘kademeli’ olarak emeklilik hakkı elde edebilmesine yönelik bir düzenleme yapılması üzerinde duruluyor." ifadelerine yer verildi.

Bu açıklama sonrası kademeli emeklilik sisteminin ne olduğu merak edildi. Kademeli emeklilikten kasıt, bütçeye göre yaşı büyük olandan başlayarak yaşa takılan vatandaşların emekli edilmeye başlanmasıdır.

Siz kaç yaşında emeklilik bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak yaşa takılan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

EYT Sürecini takip etmek için finans7.com 'u takipte kalın. Aşağıdaki linklerden uygulamamızı indirerek EYT haberlerinden bildiirmle haberdar olabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
50 yaş emeklilik olabilir. prim gün sayısı az . erken emekli olmak isteyenlere daha makul yaklaşilmali. Zorunluluğu olmayan bence zaten hayat şartlarina göre düşük kalan maaşdan daha aşağı bir emekli maaşına emekli olmaz istemez.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mantıklı olan yıl ve prim gününün dolu olup yaşı bekleyenlerden başlanması
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
50 yaş