Son dakika: Evlilik kredisi, iş kurma kredisi ve ev hanımlarına emeklilik meclise geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Evlilik kredisi, iş kurma kredisi ve ev hanımlarına emeklilik meclise geldi

Son dakika haberi: Gençlere evlilik kredisi, iş kurma kredisi ve ev hanımlarına emeklilikte prim desteği meclise sonunda gelid.

Ekonomi 6 Kasım 2023 4
Son dakika: Evlilik kredisi, iş kurma kredisi ve ev hanımlarına emeklilik meclise geldi

Son dakika: Gençlere evlilik ve iş kurma kredisi, ev hanımlarına emeklilik meclise geldi.

TBMM'ye bugün bir düzenleme geldi. Gelen düzenlemede Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulacağına yer verildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen kanun teklifine baktığımızda ailenin bütünlüğünün korunması, gençlerin artık daha erken evlenmesinin desteklenmesinin planlandığına yer verildi.

Aile ve Gençlik Bankası'nın yönetim kurulunda olacak isimler şu şekilde olacak: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere beş kişi.

SÜREÇ NASIL OLACAK?

Gençlere evlilik kredisi verilmesi, ev hanımlarına emeklilikte prim desteği verilmesi, iş kuracak gençlere faizsiz kredi verilmesi hedefi ile kurulacak Aile ve Gençlik Fonu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na bugün geldi. Komisyonda görüşmelerin yarın başlaması ve kanun teklifinin hızlı şekilde geçmesi bekleniyor.

7 Kasım saat 11.00'da başlayacak komisyon görüşmeleri sonrası teklif genel kurula gönderilecek. Genel Kurulda da geçmesi sonrası düzenleme, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek ve kanun olacak. Daha sonra evlilik kredisine ilişkin detaylar açıklanıp başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak.

Kasım ayında meclisten geçecek düzenleme sonrası Kasım sonunda evlilik kredisi ve iş kurma kredisi başvurusunun başlaması bekleniyor. Başvurudan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Hala sonuç yok haber ne zaman gelir
Ziyaretçi 8 Ay Önce
ev hanımları prim ödemeden emekli olmalı
Ziyaretçi 8 Ay Önce
geliyor geliyor cocugun ayaklari gorundu .
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Engelliye bakan Eş ve Anne nin primi devlet tarafından ödenmelidir