Son dakika: Evlilik kredisi başvurusunda ilk şart açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Evlilik kredisi başvurusunda ilk şart açıklandı

Bakan Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında evlilik kredisinde ilk başvuru şartını duyurdu. İşte başvuru şartları.

Kredi 9 Şubat 2024 0
Son dakika: Evlilik kredisi başvurusunda ilk şart açıklandı

Aile ve Gençlik Fonu evlilik kredisi ilk başvuru şartı açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini söyledi. Bakan, evlilik kredisinde aranacak en önemli şartı da duyurdu. 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli olarak verilecek evlilik kredisinin başvurusuna ilişkin son dakika açıklamaları şu şekilde:

Aile ve Gençlik Fonu için deprem bölgesinde ilk başvuruların alınacağını söyleyen Bakan Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

İLK ŞART BELLİ OLDU

Evlilik kredisi başvuru şartlarının tamamını açıklamayan Bakan Göktaş, ilk şartı duyurdu. Bu şarta göre gençlerin evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmeti alması gerekecek. Bakan Göktaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Diğer şartlar ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

BAŞVURU TARİHİ

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat 2024 tarihinde başlayacak.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç