Son dakika: Evde bakım parası alanlar dikkat: Maaş zammı ve sigorta müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Evde bakım parası alanlar dikkat: Maaş zammı ve sigorta müjdesi geldi

Evde bakım maaşı alanları sevindiren bir son dakika haberi daha geldi. Yapılan açıklamada kapsamın genişleyeceğine yer verildi.

Emekli Haberleri 23 Mayıs 2023 08:51 1
Son dakika: Evde bakım parası alanlar dikkat: Maaş zammı ve sigorta müjdesi geldi

Evde bakım maaşı alanlara yeni müjde geldi son dakika!

AK Parti'nin seçim sürecinde verdiği müjdelerden biri memur maaş zammı oldu. Kamu personellerinin maaş zammı ile birlikte bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlılara evde bakım hizmeti verenlerden sosyal güvencesi olmayanların destekleneceğine yer verildi. Bu kişilerin sigorta primlerinin devlet tarafından verileceği açıklanırken primlerinin ödenmesi ile birlikte emekli olmalarının da önü açılacak.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş bugün kaleme aldığı yazısında evde bakım uygulamasının kapsamının genişletileceği ve sigortayla bunun bir adım daha öteye taşınacağını söyledi. Kapsam genişlemesi ile birlikte engelli, yaşlıya bakan ve bakım yaptığı için evde bakım maaşı alanların kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik kapsamına alınması sağlanacak. Bu kişilerden sosyal güvencesi olmayanlara destek verilecek. Konu ile ilgili çalışmalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde devam ediyor. Meclis açıldıktan sonra konu hızlı şekilde gündeme gelecek ve evde bakım maaşı alanlara sigorta yapılacak.

MAAŞA ZAM GELECEK

Memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak yüzde 45 civarında zam ile birlikte evde bakım maaşı da zamlanacak. Zamla birlikte evde bakım maaşlarının rekor zamlanması bekleniyor. Zam Temmuz ayında gelecek. Zam miktarı netleştiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz telefonunuza indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Neden engelli annelere yok böyle bir imkan zaten calisamiyorum