Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara müjde geldi 2023 (Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara müjde geldi 2023 (Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller)

Evde bakım maaşı alanlara müjdeli haber. Gelen son dakika açıklamasında evde bakım maaşı alanlara Temmuz zammına yer verildi.

Haberler 9 Mayıs 2023 16:11 9
Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara müjde geldi 2023 (Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller)

Evde bakım aylığı alanlara müjde: Büyük zam geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerine katıldı. Karar toplantısında toplu sözleşmeye imzalar atıldı ve maaşlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük işçi maaşının 15 bin liraya çıkarıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Protokol kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar. İmzalanacak protokolle kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri belirlenmektedir. Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 Zam yapıyoruz. En düşük Kamu Işçisi ücretinde 15 bin liraya çıkarıyoruz.İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz"

MEMUR MAAŞLARINA BÜYÜK ZAM GELİYOR

Açıklamasının devamında memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zamma değinen Erdoğan, "Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak" ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM MAAŞI ALANLARA MÜJDE

Finans7.com olarak bu açıklamaya bakacak olursak, en düşük 12 bin lira olan kamu personeli maaşının kamu işçisi maaşının üzerine çıkarılması, 16 bin civarına getirilmesi bekleniyor. Buna göre en az yüzde 30'luk bir zam bekleniyor. Yüzde 30 zam olması durumunda evde bakım aylığı alanlara da yüzde 30 civarında en az zam gelecek. Şimdi 4 bin 336 TL seviyesinde olan evde bakım maaşının da 1300 TL 80 kuruş zamlanarak 5 bin 636 TL 80 kuruşa çıkması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Zam belli olduğunda öğrenmek için TIKLA İNDİR

MAYIS AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Mayıs ayı evde bakım maaşı henüz yatmadı. Aşağıdaki yorum kısmından hangi ilde yatırılmasını beklediğinizi yazın.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Engellilerin hayatıı zor masrafları çok istediklerini almayınca sakdırıyorlar annenin çalışma şansı yok gelirim bakım parası eşimden ayrıyım çok zor bizimde zor durumda oldugumuz göz önünde bulundurmalıdırlar ayda 1 kere markete gidiyorum üniversiteye hazırlanıyor oglum okutmam çok Or evim kira bizede 10bin vermeli reisim
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Samsun hadi yatbe
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Allah regise guckuvet. versin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Engelli bakım maaşı 5855 tl oldu diye haberler paylaşılıyor. Zaten yıl başında verilen zam 1000tl. Altı ayda bu kardeşlerimize 400tl ancamı veriliyor. Kesinlikle herşeyin adaletli olması gerek.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Böyle adeletsizsiz İSTEMİYOR bu ÜLKE kamu işçilerine emeklilere zam üstüne zam yapın, engelliye evde bakımlı olanlara çocuk eline harçlık verir gibi zam verin kesinlikle adaletsizlik bu. Emekli, memur maaşı kadarda bu kardeşlerimize yardım verilmesi gerek.