Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara, ev hanımlarına sigorta ve emeklilik müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara, ev hanımlarına sigorta ve emeklilik müjdesi

Son dakika haberi: Evde bakım maaşı alanlara, ev hanımlarına sigortalı ve emeklilik müjdesi geliyor. İşte gelen son dakika haberi.

Son Dakika 23 Ocak 2023 10:11 8
Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara, ev hanımlarına sigorta ve emeklilik müjdesi

Son dakika: Evde bakım maaşı alanlara ve yüz binlerce ev hanımına sigorta müjdesi.

Engelli ve yaşlılara, bakıma muhtaç olan vatatandaşlara evde bakan ve evde bakım maaşı alan, sosyal güvencesi olmayanlara destek gelecek. Bu konuda çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

Yüz binlerce vatandaşa her ay yapılan evde bakım ödemelerinde son dakika haberi geldi. AK Parti konu ile ilgili bir çalıuşma başlattı. Yıllar önce başlatılan uygulama kapsamında yardıma muhtaç aile yakınına evde bakan vatandaşlara aydan aya maaş verileceği bildirildi. Bu kapsamda yüz binlerce kişiye maaş ödemesi hala yapılıyor. Bu düzenlemenin kapsamının daha da genişletilmesi ve sigortası olmayanlara sigorta yapılacağı açıklandı.

Sözleşmesi devam eden koruyucu aileler içinde eşine ya da bir yakınına bağlı olmadan emekliliğine esas sosyal güvencesi , sigortası olmayan eşlerin sigorta primlerinin bakanlık tarfından ödendiği bildirildi. Söz konusu modelin koruyucu ailelere emeklilik hakkı sistemi ile hayata geçirilebileceği bildiriliyor. 500 bin kişiyi ilgilendiren söz konusu çalışmada farklı modeller de gündeme geldi.

Sayının yüksek olması nedeniyle maliyetlerin aşağı çekilmesi için hesaplamalar yapılıyor.Bu düzenleme için mevsimlik işçilerde olduğu gibi belirli sürelerle yatırılması, belirli aylarla sınırlandırılması hesabı var.

DÜZENLEME NE DURUMDA?

Düzenleme şu anda fikir aşamasında ve önümüzdeki günlerde bu düzenleme ele alınacak. Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

BİRÇOK EV HANIMINA SİGORTALI OLMA VE EMEKLİLİK YOLU AÇILIYOR

Gelecek bu düzenleme ile birlikte birçok ev hanımına sigortalı olma ve emeklilik yolu açılacak. Sizce ev hanımlarına sigorta , emeklik gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

25 YIL EVLİ KALANA EMEKLİLİK GELECEK Mİ?

Meclise sunulan 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı henüz meclis gündemine gelmedi.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
EVET 25 yıl evli kalan ev kadınlarına emeklilik hakkı verilsin.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Engelli yakini aileler bencede sigortalari yatirilmali sosyal hakki olmayan kisiler emeklilkk haklari olmali devletimiz bu konuyu bir an önce ele almalı bir cok insan engelli cocugu olan aileler anlasamayip bosaniyor bile
Ziyaretçi 14 Ay Önce
çok güzel bir fikir gelmeli bence
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Bende kabul ediyorum ben hasta bakıyorum emeklilik olsun
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ev hanımları bazı sebeplerden dolayı çalışamıyor ve 25 yıl evli kaldıysa lütfen gelsin böyle bir kanun Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin