Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve maaş müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve maaş müjdesi geldi

Son dakika haberi: Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına emeklilik hakkı ve maaş müjdesi verdi.

Emekli Haberleri 28 Nisan 2024 6
Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve maaş müjdesi geldi

Vedat Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik açıklaması geldi. Bakan Işıkhan açıklamasıda ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde son durumu aktardı.

SENDİKALARIN 1 MAYIS TALEBİ OLMADI

Önümüzdeki hafta kutlacak 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, bu süreçte sendikaların Taksim Meydanı talepleri olmadığını, aksine başka yerlerde bu günü kutlayacaklarını söylediklerini aktardı.

İşçilerin sorunlarının farkında olduklarını ve çözüm getireceklerini söyleyen Bakan Işıkhan, yeni düzenlemelerin de geleceğini söyledi.

"Memurlara verdiğimiz bir ikramiye vardı. CHP bunu AYM'ye götürdü ve artık toplu sözleşme ikramiyesi hakkını şimdi ne yazıkki gündeme aldık. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Maliye Bakanımız ile tekrar gündeme alacağız. Biz işçilerin haklarını iyileştirirken CHP hep köstek olmakta. Biz AK Parti olarak memur işçi ve emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz"

ASGARİ ÜCRET

"Belirlenirken çok güzel bir uygulama oldu. Asgari ücret belirleme komisyonunda işçiler de vardı. Çok şeffaf şekilde oldu. Temmuz ayı yaklaşıyor bir beklenti oluştu. Asgari ücrete bir zam olur mu?" sorusunun sorulduğu Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında bir zam yapmayacaklarını söyledi. Bakan Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete Temmuz'da ek zam ile ilgili şunları söyledi:

"Çalışma Bakanlığı olarak asgari ücret tartışmaları her zaman oluyor. Ancak biz geçen yılın asgari ücretini belirlerken 1 yıllık belirledik. Sendikalarla görüşürken bu noktada bir anlaşmaya da vardık. Biz bakanlık olarak belirlemiyoruz. Sendikalarla çalışıyoruz"

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Ev hanımlarına emeklilik konusuna da değinen Bakan Işıkhan, düzenlemenin gündemlerinde olduğunu ve çalışmaların yapılarak ev hanımlarına emeklilik hakkı verileceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "Ev hanımlarına emeklilik düzenlemelerini prim desteğini vereceğiz" ifadelerini kullandı.

MAAŞ ALACAKLAR

Ev hanımlarına emeklilikten faydalanan ve emeklilik için gereken şartları taşıyan, yaş ve primini tamamlayıp emekli olan ev hanımları, en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira düzeyinde maaş alacaklar. Sizce ne kadar maaş olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Gün Önce
Öncelikle çalışan anneler var SGK öncesi doğum borçlanması bekleyen eksik primleri var yaşları ortalama 60-65 yaşında iş veren yok çalışma gücümüz yok mağduriyet yaşayan anneye öncelik verin
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Önce SGK öncesi doğum yapan kadınlara da borçlanma hakkı verilsin bizde anneyiz bizde evlat büyüttük bizde çalıştık bizde ev hanımı olduk biz kaç kere yıprandık ama devlet tüm annelere borçlanma hakkı verirken önce Anne olduk sonra çalıştık diye bize borçlanma hakkı vermiyor adalet ve eşitlik istiyoruz
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Hiç sigortası olmayan ev hanımları nolcak bunuda düşünseniz onların işi daha zor bence bunada bi cozum getirilmeli
Ziyaretçi 14 Gün Önce
1997 SGK girişim var 5000 günüm var ev hanımıyım yaş 49 artık beklemek istemiyorum
Ziyaretçi 14 Gün Önce
hep yalan biz vatan das olarak bunlara inanmiyoruz