Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları açıklaması geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada gençlere, evlenecek gençlere faizsiz evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik detaylarına yer verdi.

Finans Magazin 19 Nisan 2023 00:24 0
Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları açıklaması geldi

Erdoğan'dan başvuru duyurusu: Gençlere evleneceklere faizsiz evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik.

TRT Haber ortak yayınında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı ERrdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Gençlere, evleneceklere ve ev hanımlarına emeklilik ile ilgili başvuru detayları açıklandı.

Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Dünya değişirken yeni fırsatlarla birlikte yeni tehditler ortaya çıkıyor. Son günlerde ailelerii, gençleri  tehdit eden konular var. O yüzden yeni dönemde aile ve gençleri öncelik yapıyoruz. Gençlerimizin desteklenmesine özel önem veriyoruz. Bu çalışmaların kaynaklarını doğalgaz ve enerji ile karşılayacağız.

Peki bununla ne yapacağız? Bunun en güzeli Norveç. Orada gençlere ait bir fon var. Yani kendi gençlerine belli bir yüzdeyi onlara ayırıyor ve ona hiç dokunulmuyor. Gençler evleneceği zaman oradan çekmek suretiyle onlar bunu kullanıyor. Biz bunun benzerini karadeniz doğalgazından Aile ve Gençliğe buradan tahsisi yapacağız. Ve ifade ettiğimiz gibi Aile ve Gençlik Bankası'nda bunu rezerv edeceğiz. Bununla birlikte de buna dokunulmayacak ve orada rezerv edilecek"

GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ, EV HANIMLARINA 12 BİN TL DESTEK

 Bununla vereceğimiz destek aile ve gençlerimizi belli oranda buraya verdiğimiz destekle, gençler evleneceği zaman belli bir süre ödeme yapmadan, ödemesiz, faizsiz benim gencim buradan kredi kullanabilecek. Ve uzun sürede bununla iligli kendilerine herhangi bir bu noktada ödeme sıkıntısı yaşatmayacağız. Ev hanımlarının emekliliklerine sigorta primlerine destek vererek emekli edeceğiz. Her ailede en az 1 çalışan olmasını sağlayacağız. Gençleri evlendirmeye yönlendirerek evlendirmeye teşvik edeceğiz. Gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Bir yandan LGBT gibi aileyi tehdit eden sapkın görüşlerle mücadele edeceğiz"

Bu açıklamaya göre devlet, emekli olmak isteyen ev hanımlarına yılda 12 bin TL'den fazla prim desteği ödemesi yapacak. Gençlere ise 150 bin TL faizsiz kredi verilecek

BAŞVURU TARİHİ

Evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik için başvurular seçimden sonra başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç