Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve 7500 TL maaş başvurusunda iyi haber geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve 7500 TL maaş başvurusunda iyi haber geldi

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına emeklilik başvurusu için iyi haberi verdi.

Emekli Haberleri 2 Mayıs 2023 22:37 9
Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik ve 7500 TL maaş başvurusunda iyi haber geldi

Ev hanımlarına emeklilik için başvuru açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında ev hanımlarına emeklilik ve asgari ücret zammına değindi. Bakan Bilgin asgari ücrete Temmuz zammı geleceğini söylerken ev hanımlarına emeklilikte son bilgileri paylaştı.

Asgari ücrete Temmuz ayında gelecek zam ile ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, "Biz orada birkaç şeye bakıyoruz. Türkiye'de enflasyhon düşüyor. Ama fiyatlar düşmüyor. İkisi farklı şeyler. Fiyat artış hızının düşmesi enflasyon. Dolayısıyla bu fiyatların ücretler üzerindeki olumsuz etkisini kırmak için 2 kurum var. Biri toplu sözleşmeler. Şu anda kamu işçilerimiz için toplu sözleşmemiz devam ediyor. Yaklaşık 700 bin kamu işçisi ile ilgili. Türk İş Hak İş ağırlıklı olarak örgütlü oldukları konfederasyonlar. Diğeri de asgari ücret. Asgari ücret de şu: En alt bu. Bundan aşağı ücret olmaz. Biz burada tarihsel olarak çok büyük bir adım attık. Birçok şey yaptık. Rahmetli Başbakan Ecevit unutulmaz bir çalışma bakanıdır. Toplu sözleşme düzenlemesini ilk uygulayan isimdir. Hastaneye yattığı zaman Zonguldak'tan işçiler geldi. Hem hastanede hem tabutunun başında saygı duruşunda bulundu. Sonra Ecevit programına koydu ama yapamadı. Asgari ücreti vergi dışı bırakamadı. Biz yaptık. Devrim gibi bir olay. Bunu kaldırmak bize nasip oldu. Bunun maliyeti devlete 90 milyar. Sadece asgari ücretle kalmadı bütün ücretlilerin asgari ücrete kadar olan paralarından alınmıyor. Asgari ücreti 8 bin 500 lira yaptık. Ama bugün hayat pahalılığı ücreti aşındırdı. Dolayısıyla Temmuz ayında zam yapacağız. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bugün 455 dolar civarında" dedi.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK BAŞVURU BİLGİLERİ

"AK Parti seçim beyannamesinde önemli başlıklar açtı. İstihdam ve çalışma hayatı. Bu vaatlerden biri de ev hanımlarına emeklilik imkanı oldu. Onu biraz detaylandırabilir misiniz? Çünkü hakikaten ev hanımlarının değeri bilinmez. Onu bir açabilir misiniz"

"Ev hanımlarının emekli olması için sigortaya müracaat etmeleri gerekiyor. Gönüllü olarak başvuru yaptıklarında primlerinin önemli kısmını devlet ödeyecek. Dolayısıyla biz bunu teşvik etmek istiyoruz. Ev hanımları işleri ile çocukları ile uğraşırken emekliğlik hakkı elde etsinler. Modern topluluklarda emeklilik hakkı sadece çalışanlara değil gönüllü olarak da yapılabilecek. Emekli olduklarında ailelerine katkı yapacaklardır. O farkı devlet ödeyecek. En düşük prim gün sayısı ile yaşta da pozitif ayrımcılık var"

Bakan açıklamasında her çocuk için emeklilik yaşının 1 yıl geri geleceğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI BAĞLANACAK

Sigortaya başvuru yapan ve primlerini ödedikten sonra emekli olmaya hak kazanan ev hanımlarına en düşük emekli maaşı bağlanacak. Şimdi en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Ev hanımlarına emeklilik seçimden sonra meclis gündemine gelecek. Düzenleme meclisten geçtikten sonra başvurular alınmaya başlanacak. Finans7.com olarak beklentilerimize göre ev hanımlarına emeklilik içib başvuruların Haziran ayının sonunda başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
25 yıl anlamadım 25 yaşında evlenen 50 yaşında basvurabilecek ozaman kadar ne hevesi kalır birşeylere nede istegi 15 yıl yada 20 iyi bence
Ziyaretçi 11 Ay Önce
25 yıllık şartı koymasinlar bütün çocuklu ev hanımlarına versinler
Ziyaretçi 11 Ay Önce
25 yıllık evli olan şartı koymasinlar çocuklu bütün ev hanımlarına verilsin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Seçimden sonraya kaldıysa unutunuz , köprü, ayı, dayı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
nasıl olacak kaç para ödenecek yaş olarak kaç yaşında olacak