Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik torba yasa ile geliyor: Başvuru şartları nedir, nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik torba yasa ile geliyor: Başvuru şartları nedir, nasıl yapılır?

Son dakika haberi: Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili açıklama geldi ve emeklilik hakkının torba yasa ile geleceğine yer verildi.

Emekli Haberleri 21 Kasım 2023 19:58 1
Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik torba yasa ile geliyor: Başvuru şartları nedir, nasıl yapılır?

Torba yasa ile ev hanımlarına emeklilik geliyor.

Ev hanımlarına emeklilik için son dakika açıklaması geldi ve meclise gelecek torba yasa ile ev hanımlarına emeklilik hakkının verileceği bildirildi. Peki ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak Başvurular nasıl, ne zaman alınacak? Biz de Finans7 olarak bu yazımızda ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son bilgileri ve başvuru bilgilerine yer verdik.

YILLARDIR GÜNDEMDEYDİ

Yıllardır ev hanımlarına emeklilik konusu gündemdeydi. Muhalefet partileri tarafından verilen kanun teklifleri meclisten geçmedi.

MÜJDE SEÇİM ÖNCESİ GELDİ

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesini duyurmuş ve seçim beyannamesinde ev hanımlarına emeklilikte sosyal yardım verileceği bildirildi. Müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şu şekilde gelmişti:

EMEKLİLİK NASIL OLACAK?

Peki ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak?

Ev hanımları isteğe bağlı emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapacak. İsteğe bağlı emeklilik başvurusu yapan kişiler aylık prim ödemelerini yapacak. Mevcut sistemde isteğe bağlı emeklilik prim ödemesi 4200 TL seviyesinde. Meclise gelecek düzenlemede bu paranın 1400 lirasının devlet tarafından karşılanacağı, 2800 TL'sinin ise ev hanımları tarafından verileceği kanunlaşacak.

İsteğe bağlı emeklilikte prim ödemelerini yapan vatandaşlar, yaş ve prim sınırını tamamladıktan sonra emekli olabilecek.

BAŞVURU

Ev hanımlarına emeklilik torba yasa ile meclise gelecek. Bugün gelen haberde torba yasa ile ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinin bu hafta meclise geleceği ve Aralık ayında yürürlüğe gireceği ve başvuruların başlayacağı bildirildi. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Typ kadro istiyoruz