Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik başvuru şartları açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik başvuru şartları açıklandı

Ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak? Başvuru nasıl yapılacak? İşte gelen son dakika açıklaması ve ev hanımlarına emeklilik şartları.

Emekli Haberleri 26 Mayıs 2023 22:47 2
Son dakika: Ev hanımlarına emeklilik başvuru şartları açıklandı

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılacak? Ev hanımları nasıl emekli olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vedat Bilgin'den ev hanımlarına emeklilik hakkında son dakika açıklamaları geldi. Açıklamada Aile ve Gençlik Bankası tarafından ev hanımlarına emeklilik desteği verileceği açıklandı.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bay Bay Kemal'in salladığı gibi değil bu işler. Önce kaynağı bulacaksın. Biz kaynağı bulduk. Şimdi Aile ve Gençlik Bankamızın da kaynağı ortaya çıktı. Meclis çalışmaya başlayınca konuya dair çalışmalar hızlı olacak. Ev hanımlarına emeklilik başta olmak üzere ailelere farklı gelirler sağlayacağız"

BAKAN BİLGİN NE DEDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"O çok kolay. Bizde biliyorsunuz ev hanımlarına emeklilik için başvuracaklar. Başvuru yapıp primleri yatırdıkları zaman, primin 3'te 1'ini devlet verecek. Dolayısıyla onları teşvik etmek için hanımlara destek sunacağı.z Kadınları teşvik etmek, desteklemek için bir banka kuruluyor. Gençlik ve aile ihtiyaçlarını tamamlamak için bu banka kurulacak. Oranın kaynağı da doğalgazdan ayrılan paydan, yeni petrolden ayrılan paylardan olacak"

"60 yaşında ev hanımı nasıl emekli olacak"

"Onun bir borçlanma süresi var. Emeklilik için borçlanarak ödeyebilir ve borçlandığı zaman onu devlet ödeyecek. Kanunla düzenlenecek. Meclis açıldığında yasa geçecek"

NASIL OLACAK? BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile ve Gençlik Bankası kurulduktan sonra ev hanımlarına emeklilik başvurusu başlayacak. Başvuru başladıktan sonra emekli olmak isteyen ev hanımları, yaş şartı olmadan başvuru yapacak ve emeklilik primlerini ödeyerek emekli olabilecek. Başvuru şartlarına ilişkin yapılan açıklamada, yaş şartının olmadığı, sigorta girişi olsun olmasın tüm ev hanımlarının emeklilik için başvuru yapabileceği açıklandı.

Emeklilik başvurusundan haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
nasil olacak zaten adi üstunde ev hanimi nasil ödeyecek bu parayi olacak is gibi durmuyor keske olabilse
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ev hanımı olan kişi, nasıl 3 te 2 sini ödeyecek zaten ucu ucuna geçiniyolar o şekilde imkansız birçok ev hanımının başvurması