Son dakika: Ev hanımlarına 8500 TL maaş ve emeklilik kesinleşti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev hanımlarına 8500 TL maaş ve emeklilik kesinleşti

Son dakika haberi: Ev hanımlarına emeklilik ve asgari ücrete kadar gelir kesinleşmiş oldu. İşte gelen son dakika açıklaması.

Ekonomi 22 Nisan 2023 15:53 27
Son dakika: Ev hanımlarına 8500 TL maaş ve emeklilik kesinleşti

Kılıçdaroğlu'ndan son dakika: Ev hanımlarına asgari ücret verilecek.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ev hanımlarına verilecek destekleri duyurdu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM MÜJDESİ

Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Benim en çopk değer verdiğim projem Aile Destek Sigortalarıdır. Bu benim en önemli projem. Bu geliri asgari ücretin altında olan veya gelirleri olmayan ailelerin gelirlerini en az asgari ücrete tamamlamaktır. Bu sigorta kişinin doğumundan ölümüne kadar tüm sosyal güvencelerini garanti altına almaktır. Dünyada birçok ülkede bu sigortadan zaten var. Zor bir şey değil. Her aileye asgari gelir verirseniz ailede mutluluğu, bereketi ve huzuru sağlarsınız. Ben bunu yapacağım. İnsan huzuruna, onuruna yakışır şekilde yapacağım. Hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek.

PARA KADINLARIN HESABINA YATIRILACAK

Bu parayı kadınların banka hesabına yatıracağız. Ayrıca biliyorsuz ki bazı ev hanımlarının katılım bankası hassasiyeti var. Katılım bankaları ile anlaşıp altın hesabı açacağız. Bu parayı altın olarak ev hanımlarının hesabına aktaracağız. Kimse ele güne muhtaç olmayacak"

GELİRİ OLMAYAN EV HANIMLARINA ASGARİ ÜCRET VERİLECEK

Söz konusu destek kapsamında geliri olmayan evlere devlet tarafından asgari ücret ödemesi yapılacağı açıklandı. Evin geliri düşükse bu gelir, asgari ücrete tamamlanacak. Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

CHP'NİN YASA TEKLİFİ: 25 YIL EVLİ KALANA EMEKLİLİK

CHP'li vekiller tarafından 2 sene önce meclise sunulan kanun teklifinde 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik verilmesi istendi. Ancak kanun teklifi mecliste kabul edilmedi. Yeni dönemde bu konu AK Parti'nin seçim vaadi oldu. Öte yandan AK Parti'nin seçim vaadinde de evlerin gelirlerinin asgari ücrete tamamlanması konusu vardı.

BU DA DEMEK OLUYOR Kİ SEÇİMİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN...

Bu da şunu gösteriyor. Seçimi kim kazanırsa kazansın ev hanımlarına emeklilik ve ek gelir kapısı gelecek. Her eve en az asgari ücret tutarında gelir girecek. Diğer ev hanımları ile bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (27)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ne güzelmiş yaaa yıllarca çalışıp emekli olmayı bekledik evde oturanlar oturduğu yerde aylık ı alacakmış vay vay vayyyyyy nasılda adam kandırmaca yaaaa👏
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bol keseden atmak galiba😊
Ziyaretçi 12 Ay Önce
bekara karı boşamak kolay!
Ziyaretçi 12 Ay Önce
bende ev hanımıyım nereye baş vurmamız gerekiyor bilgi verin lutfen
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Şuna ne demeli. 20 yıl yapılmayan şeyler neden seçimden sonra yapılacakmış. Bari bugün ve şimdi yapın madem karar elinizde. Oda seçim vaadi. Bugün bol keseden herkes atmakta.