Son dakika: Ev fiyatlarına büyük zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ev fiyatlarına büyük zam

Son dakika haberi: Merkez Bankası tarafından yayınlanan açıklamada ev fiyatlarına yüzde 141 oranında zam geldiği bildirildi.

Emlak 18 Nisan 2023 23:31 0
Son dakika: Ev fiyatlarına büyük zam

Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması: Ev fiyatları yüzde 141 arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasında Türkiye genelinde konut fiyatlarının Şubat ayında, geçen aya göre yüzde 8.4 oranında zamlandığına yer verildi. Yıllık olarak ise konut fiyatlarında artışın yüzde 141.5 seviyesinde olduğu görüldü. Merkez'in açıkladığı verilere baktığımızda konut fiyatlarındakıi artışların ciddi şekilde arttığı görüldü.

Depremleri yaşandığı Şubat ayına ilişkin veriler açıklandı. Açıklanan verilere baktığımızda konut fiyatlarında son 8 ayın en yüksek artışının olduğuna yer verildi. Merkez'in verilerine göre Türkiye'deki konutların kaliteden arındırılmış fiyat değişimlerini takip etmek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi bir önceki aya göre yüzde 8.4 oranında artarak 767,9 seviyesine çıktı. Şubat ayında yıllıkta endeks yüzde 141.5 arttı.

Merkez Bankası verilerine göre, şubat ayında konut fiyatlarındaki en yüksek artış yüzde 9,6 ile İzmir'de yaşandı. İzmir'de yıllık bazda konut fiyat artışı yüzde 142,6 oldu. Ankara'da aylık konut fiyat artışı yüzde 9,5 olarak gerçekleşirken, yıllık bazda konut fiyat artışı yüzde 142,1'e yükseldi. İstanbul'da ise konut fiyatları şubat ayında yüzde 7,6 oranında artarak, yıllık bazda yüzde 138,3 artış gösterdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç