Son Dakika Euro Neden Yükseliyor? Sebebi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Euro Neden Yükseliyor? Sebebi Belli Oldu

Son dakika haberi: Euro kurunda yükseliş başladı. Hızlı şekilde yükselen Euro'da , bu yükselişin nedeni merak ediliyor.

Döviz 19 Tem 2022 12:44 0
Son Dakika Euro Neden Yükseliyor? Sebebi Belli Oldu

Euro neden yükseliyor? Sebebi belli oldu.

Geçen haftalarda ciddi bir düşüş içinde olan Euro kurunda bu hafta yükseliş başladı. Gelen son verilere göre Euro kuru 18 liranın üzerine çıkarak toparlanmasını sürdürürken en merak edilen konu, Euro'nun neden yükseldiği konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda yükselişin nedenine yer verdik.

PARİTE 1'İN ALTINA GERİLEMİŞTİ

Euro Dolar paritesi geçen hafta hızlı şekilde geri çekilmiş ve 1 'in altını görmüştü. 0.98'e kadar gelen , güçlü dolar karşısında eriyen Euro, bu hafta kayıplarını telafi etti. Parite yeniden 1'in üzerine çıktı ve şu sıralar 1.0227 'ye kadar geldi. 

1 EURO KAÇ TL?

TL karşısında da değer kazanan Euro , 18 liranın üzerine çıktı. Az önce 18'den düşen Euro, şu anda piyasalarda 17.97 TL seviyesinde işlem görüyor. 

GELELİM EURO'NUN NEDEN YÜKSELDİĞİ KONUSUNA

Euro'da geçen hafta 17.40 TL seviyeleri görülmüş ve dolar kuru ile bu seviyede eşitlenmişti. Daha sonra dolar 15 kuruş artarken Euro kuru geçen haftadan bu yana 60 kuruş arttı. 

Bunun en büyük nedeni Avrupa Merkez Bankası'nda başlayan çalışmalar. Dolar karşısında kaybedilen değerin kazanılması için AMB çalışma başlattı ve faiz artırımına gidileceği sinyalini verdi. 

Bloomberg'in haberine göre AMB kötüleşen enflasyon nedeniyle faiz artırımına gidecek ve 50 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor.

Reuters'a konuşan konuya yakın iki kaynak, çalışmaların sürdüğünü söyledi. AMB Başkanı Christine Lagarde yaptığı açıklamada 25 baz puanlık faiz artışının üzerinde bir faiz artırımı yapabileceklerini söylemiş ve "Eğer daha yüksek enflasyonun beklentileri tehdit ettiğini görürsek teşvikleri daha hızlı bir şekilde geri çekeriz" demişti.

Legarde açıklamasında, enerji v egıda şoklarının enflasyonu tetiklediğini söyledi ve enflasyonun hizmet sektöründe de yaygın şekilde yükselmeye devam ettiğini, bunun piyasaları olumsuz şekilde etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Özetlemek gerekirse Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu dizginlemek için hazırlığını yaptığı faiz artırımı nedeniyle Euro kurunda yükseliş sürüyor.

Uyarı: Haberde yer alan bilgileri finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç