Son Dakika: Euro Neden Düşüyor? İşte Cevabı ve Tahminleri Yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Euro Neden Düşüyor? İşte Cevabı ve Tahminleri Yorumları

Son günlerin ekonomide en merak edilen konusu Euro kurunun neden düştüğü , neden değer kaybettiği konusu oldu. Konu ile ilgili açıklamalar finans7.com'da

Döviz 7 Tem 2022 22:43 2
Son Dakika: Euro Neden Düşüyor? İşte Cevabı ve Tahminleri Yorumları

Euro ciddi düştü. İşte nedeni.

Son günlerde Euro kurunda ciddi düşüş görüldü. Yaşanan düşüş sonrasında Euro dolar paritesi 1 TL'ye kadar yaklaşırken dolar ile Euro'nun eşitleneceği beklentileri oldukça artmış durumda. Bu durumda da en çok merak edilen konu Euro'nun neden düştüğü konusu oldu. 

Euro kuruna yatırım yapanlar, Euro kurunda neden düşüş olduğunu, yeniden yükseliş olup olmayacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi ve Euro'nun neden düştüğü, yükselip yükselmeyeceği konusunda önemli yorumlar yapıldı. 

İŞTE DÜŞÜŞ NEDENİ

Euro kurunda son dönemlerde yaşanan düşüşün en büyük nedeni Avrupa Merkez Bankası'nın geç kalması. Yüksek enflasyon ortamında tüm Merkez Bankaları (Birkaç tanesi hariç) ciddi faiz artırımlarına gitti. Özellikle Fed, art arda önemli faiz kararları aldı ve parasal sıkılaşmaya gitti. Fed'in ve diğer Merkez Bankalarının faiz artırımı yapması, Avrupa Merkez Bankası'nın ise faiz artırımında gecikmesi, Euro'nun diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu. 

Peki Avrupa Merkez Bankası neden geç kaldı? Bu sorunun yanıtını Selçuk Geçer veriyor. Geçer açıklamasında , Avrupa Merkez Bankası'nın çok sayıda ülkeyi temsil ettiğini, hepsine hesap vermekle sorumlu olduğunu, bu nedenle faiz artırım kararlarında oldukça geciktiğini söyledi. 

PEKİ YÜKSELECEK Mİ?

Bu konuda açıklama yapan İslam Memiş, Euro için cazip noktalarda alınabilir derken Selçuk Geçer, paritenin daha da düşeceğinşi, Euro'nun dolar karşısında değer kaybının devam edeceğini söyledi. Geçer'e göre Euro bir miktar değer kazanır da parita 1.05'lere yükselirse bundan sonra yeniden doların güçleneceğini ve paritede 0.80'lerin görülmesinin yüksek ihtimal olduğunu söyledi.

Şu sıralar 1 Euro 17,56 TL. 

Dolar kuru ise 17.22 TL.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1euro 1dolar oldu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
euro çok düştü rsi 30'lara yaklaştı adeta bir yıkım var.