Son Dakika: Euro Kurunda Sert Düşü.: Neden Düşüyor? İşte Düşüş Sebebi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Euro Kurunda Sert Düşü.: Neden Düşüyor? İşte Düşüş Sebebi

Son dakika haberi: ABD'den gelen veriler sonrası euro kurunda sert düşüş görüldü. İşte Euro kurunda son durum ve üdşüş nedeni.

Döviz 13 Eylül 2022 16:48 0
Son Dakika: Euro Kurunda Sert Düşü.: Neden Düşüyor? İşte Düşüş Sebebi

Euro kuru neden düşüyor?

Son dakika haberi: Döviz kurunda akşam saatlerinde bir hareketlilik başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre Euro kurunda kısa süre içinde 25 kuruştan fazla bir değer kaybı görüldü. Sabah saatlerinde , hatta öğleden sonrası saatlerde 18,58 TL seviyesinde olan Euro, az önce hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Dakikalar içinde 30 kuruşa yakın değer kaybeden Euro kuru, 18.29 TL 'ye kadar geriledi ve parite yeniden 1'e geldi.

Hızlı şekilde yaşanan düşüş devam ederkene en merak edilen konu, bunun nedeni oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda düşüşün nedenine yer verdik. Bunun nedeni ABD'de saat 15.30'da gelen enflasyon rakamları oldu. Amerika Birleşik Devletleri İstatistik Ofisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında Ağustos ayı enflasyon rakamlarına yer verildi. Açıklanan enflasyon 8.3 olarak geldi. Beklenti ise 8.1 olması yönündeydi. Beklentileri aşan bir yıllık enflasyon gelmesi nedeniyle Fed'in 21 Eylül'deki toplantısında 75 baz puanlık bir şahin faiz artırımı ihtimali oldukça güçlendi. 

21 Eylül'de yapılacak faiz toplantısında Fed'in şahin bir duruş sergileyeceğinin güçlenmesi ile birlikte piyasalar 75 baz puanlık faiz artırımını fiyatlamaya başladı. Bu nedenle dolar güçlenmeye, dolar dışındaki tüm para birimleri, diğer emtialar da düşmeye başladı. Altın ons fiyatı 10 dolardan fazla düşerken kripto paralarda yüzde 5'leri aşan kayıplar oldu.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç