Son dakika: Euro kuru neden düşüyor? İşte son durum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Euro kuru neden düşüyor? İşte son durum

Son dakika haberi: Euro kuru neden düşüyor? Euro kurunda son durum nedir? İşte piyasalardan gelen son bilgiler.

Döviz 23 Şubat 2023 09:32 0
Son dakika: Euro kuru neden düşüyor? İşte son durum

Euro kuru neden düşüyor?

Euro kurunda son günlerde düşüş başladı. Geçen haftalarda 20 lira 66 kuruşun üzerine kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gören Euro'da son günlerde yön tersine döndü ve 60 kuruşa yakın bir değer kaybı görüldü. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Euro kuru 20 lira 6 kuruş seviyesine kadar geriledi. Yaşanan düşüşten sorna en merak edilen konu Euro kurunda neden düşüş olduğu konusu oldu. Peki Euro neden düşüyor? Euro kurunda düşüş devam edecek mi?

PARİTE NE OLDU?

Euro Dolar paritesine baktığımızda 1.06 seviyesi görüldü. 

EURO KURU NEDEN DÜŞÜYOR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Euro kuru sert düştü. Tutanaklara göre katılımcılar, gelen veriler enflasyonun yüzde 2'ye doğru devamlı bir düşüş eğiliminde olduğuna dair güven verene kadar kısıtlayıcı politikanın sürdürülmesi gerektiğini ve bunun biraz zaman alabileceğini belirtti.

Açıklanan Fed tutanaklarından sonra 103 seviyesinde olan dolar endeksi yükselişe geçti ve 104.35 seviyesine kadar çıktı. Fed tutanaklarından çıkan sonucun ardından dolarda yaşanan güçlenme ile birlikte Dolar dışında her şeyin üzeirnde baskı olmaya başladı ve Euro kurunda gerileme görüldü.

DOLAR KURU KAÇ TL?

Piyasalardan alınan verilere göre 1 dolar şu sıralar 18 lira 87 kuruş seviyesine kadar çıktı. Gram altın ise 1111 TL seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç