Son Dakika Euro, Dolar, Altın ve Borsaya Neler Oluyor? İşte Asıl Yükseliş Nedeni ve Yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Euro, Dolar, Altın ve Borsaya Neler Oluyor? İşte Asıl Yükseliş Nedeni ve Yorumları

Piyasalarda sert dalgalanmalar devam ederken ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında yükselişin nedenini duyurdu.

Borsa 4 Ekim 2022 21:10 0
Son Dakika Euro, Dolar, Altın ve Borsaya Neler Oluyor? İşte Asıl Yükseliş Nedeni ve Yorumları

Altın gümüş , dolar ve Euro kurunda yaşanan yükselişin asıl nedeni açıklandı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında dolar , altın, gümüş ve Euro.'da yaşanan yükselişi değerlendirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte açıklamaları:

"Ekim ayı bereketli başladı. Öyle bir bereketlli ki her yer yemyeşil Emtialar , riskli piyasalar yükseliyor. Neden Çünkü Dolar endeksi düşüyor. Dolar endeksi 111'in altına kadar geriledi. Peki ne oldu da döndü?

Tam da bu noktada İngiltere'yi hatırlayacağız. Bu İngiltere Merkez Bankası'nın yaptığı çok basit bir hareket değil.Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Bir kırılmadır. İngiltere bu oyunu bozdu. Tam işte aslında o gün başladı. Neden? Çünkü İngiltere Merkez Bankası faiz arttırırken bir anda tahvil alımına yöneldi. Çok yüklü miktarda tahvil alımı yapacağını açıkladı. 

Tahvil almak nedir: Çok genişleyici bir politikadır. Tamamen ne yaparsınız hem bir taraftan faiz arttırıyorsunuz, hem de kendi tahvilimi kendim alacağım diyorsunuz. Bu para basmadır. Çünkü en son oradaki vergi indirimleri ile gelen , tahvil piyasasının bozulması sert yükselişler sonrası böyle bir karar geldi. İngiltere'nin bu hamlesinden sonra piyasalar şöyle düşünmeye başladı: Fed , zaten bekliyorlar ki bir yerde frene basacağını. Ama Fed ısrarla tamamen hayır biz çok kararlıyız. Biz enflasyonu yüzde 2'ye düşürmek için faizi arttıracağız diyorlardı. Bir şekilde piyasa ile Fed anlaşamıyordu. Ama İngiltere böyle bir hamle yapınca piyasalarda şöyle bir beklenti oldu: Fed'den de aynı hamle gelecek. Fed bir şekilde veriler kötü gelmeye başlayınca faiz artışına ara verecek ya da güvercin olacak. Ya da İngiltere'deki gibi bir hamle yapabilir.

Öyle olunca piyasa zaten yükselmek istiyordu. Ve Pazartesi itibarıyla her yer yeşil başladı."

Peki dolar altın ne olacak? İşte Haticve Kolçak'ın açıklamalarının tamamı:

PİYASALARDA SON DURUM

Dolar kuru şu sıralar tarihinin en yüksek seviyesine çıktı: 18.59 TL.

Euro kuru: 18 lira 54 kuruş.

Gram altın: 1030 TL.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç