Son Dakika: Erdoğan'ın Müjdesini Verdiği Bedava Tatil Fırsatları İçin Başvuru Başladı (15 temmuz 1 eylül yurtlar başvuru)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Erdoğan'ın Müjdesini Verdiği Bedava Tatil Fırsatları İçin Başvuru Başladı (15 temmuz 1 eylül yurtlar başvuru)

Kabineden gençlere çıkan yazın ücretsiz konaklamalı tatil fırsatı sonrası ilk açıklama geldi ve başvurular başladı. İşte yurtların listesi.

Son Dakika 2 Tem 2022 12:07 2
Son Dakika: Erdoğan'ın Müjdesini Verdiği Bedava Tatil Fırsatları İçin Başvuru Başladı (15 temmuz 1 eylül yurtlar başvuru)

Gençlere bedava tatil fırsatları: İşte il listesi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün kabine toplantısından sonra bir açıklama yaptı ve yaz aylarında gençlerin rahatça seyahat etmesi için belirlenen yurtlarda konaklamanın bedava olacağını söyledi. Bu açıklama sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada ücretsiz kalınacak yurtların listesine yer verildi. 

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Kabinden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yine 81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız 15 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında 18 ve 25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamasına açık olacakt. Rezervasyonla bu yurtlardaki konaklama imkanlarından faydalanacak gençlerimizin ülkemizi rahatça gezmelerine, tanımalarına, yeni arkadaşlıklar kurmalarına imkan sağlayacak, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmalarını hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

GSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve şu ifadelere yer verildi:

"Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, okulların tatil olduğu yaz aylarında da gençlere hizmet vermeye devam ediyor.

Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak.

Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekiyor.

Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor.

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL'A SADECE KAYITLI OLANLAR

Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki nöbetçi yurtlarda yoğunluktan dolayı sadece yurtlara kayıtlı olan öğrenciler barınabilecek."

Listenin PDF hali için TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
i kibris magosa necmettin erbakan mi🤣🤣🤣 arkadaslar kibrista konaklama pahalidir cebinize bin tl koyup kesinlikle MAGOSA ya gidin ben bisi biliyorumda konusuyorum akli olan direk magosa ya basvurur karisik buarada kiz erkek yazmamalarinin sebebi kiz yurdunun hemen ayni bir yan blokta kismen yapisik olmasindan dolayidir iyi eglenceler kumardan uzak durrun lions gardene imdat cafin selami var diyin bir tekila icersiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nerden basvuru yapabiliriz