Son dakika: Erdoğan'dan seçim sonrası ilk açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Erdoğan'dan seçim sonrası ilk açıklama geldi

Son dakika haberi: Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. İşte gelen açıklama.

Seçim 1 Nisan 2024 00:48 3
Son dakika: Erdoğan'dan seçim sonrası ilk açıklama geldi

Son dakika: Seçim sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Seçimlerin ardından ilk açıklama geldi. Gelen son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden sonra ilk defa kameralar karşısına geçti ve seçim sonuçlarını değerlendirdi:

İşte canlı yayın:

Öncelikle sizlerin Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum Gazzelilere mevlam yar ve yardımcı olsun.

Rabbimden, bizi Ramazaqn'a ulaştırdığı gibi sevdiklerimizle huzurla bayrama da eriştirmesini niyaz ediyorum.

31 Mart mahalli idareler seçimlerini demokrasimize yakışır olgunlukla kazandık. Münferit bazı vakalar haricinde hadise yaşanmadı. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde vatandaşlarımıza yönelik bölücü örgüt üyelerinin baskılarına şahit olduk. Ama emniyet birimlerimizin müdahalesi ile ciddi bir sorun çıkmadı.

Türk demokrasisi rüştünü bir defa daha ispat etmiş oldu.

Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet siyasetçiye mesajını sandıkta iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandıkta iletir. Milletin kararını hiçbir baskı ile sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır.

Eveallah dik duracağız, dikleşmeyeceğiz.

31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Türk milleti sandığı vesile kılarak mesajını ulaştırdı. Bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, milli iradedir.

Seçim maratonunda kazanan adaylardan önce Türkiye olmuştur. Milletimiz olmuştur.

31 Mart seçimleri son 20 yılda girdiğimiz 18. sandık oldu. Hep başardık. Eveallah bundna sonra da başararak yola reva olacağız.

Maalesef yerel seçim imtihanından umduğumuz seçimi alamadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak daha öncekiler gibi bu seçime de yoğun şekilde çalıştık.

Tüm AK Partili ve MHP'li kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. İttifakımıza destek veren diğer parti mensuplarına minnarlarımı sunuyorum. Biz siyasi hayatımız boyunca milletin çizdiği istikametten ayrılmadık.

Bugüne kadar hep sağduyunun yanında olduk. Her zaman sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusu ile hareket ediyoruz. Şimdiye kadar milletimizin taktirini baştacı etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık.

Bugün de milletimiz tarafından seçilen belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum. Görev sürelerince atalete kapılmadan şehirlerindeki vatandaşların isteklerini yerine getireceklerine inanıyorum. Biz de hükümet olarak milletimizin oyu ile seçilen tüm yerel yöneticileri, şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.

Sandık kapandı millet son sözünü söyledi. YSK önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayacaktır. Her parti seçim sonuçlarını analiz edecek. Biz de parti organlarımızda özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşmeyen sonuçlar bize, ülke genelinde mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bunun sebeplerini masaya yatıracağız.

Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde sebepleri tespit edip gerekli müdahalelerde bulunacağız. Hiçbir şekilde milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız.

Milletimizin sandıkta verdiği mesajları en objektif şekilde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Bunun için 4 - 4,5 yıllık süre var. Yanlışlarımızı düzelteceğiz. Eksikleri tamamlayacağız. Doğruları artıracağız. Bir sonraki seçimlere kadar kendimizi yenileyip hatalarımızı gidereceğiz.

Burada bir gerçeği de ifade etmek istiyorum Geçen sene başlayan seçim süreci bugün tamamlandı. Son 1 yıldır ekonomi ve milletimizi yoran seçim defterinin kapanması büyük bir kazançtır. Bu zamanı hep birlikte çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu dönemi heba edemeyiz.

İktidardaki 21. yılını tamamlamış hükümet olarak mesuliyetlerimizin farkındayız. Ülkemizin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz. Ekonomide yol haritamız olan orta vadeli plan ve kalkınma planımızı kararlılıkla uyguladık.

Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız programların karşılığını ikinci yarıda alacağız. Herkes kendi asıl gündemine odaklanabilecek. Başarılı operasyonlarla iyice köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne darbeyi mutlaka indireceğiz.

Seçim sürecinin geri plana ittiği konuları gündemimize alacağız.

Durmadan dinlenmeden koşturacağız. Bundan sonra eser ve hizmet siyasetimizle farkımızı koruyacağız.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 37 Gün Önce
mesaj verilmiştir
Ziyaretçi 37 Gün Önce
yazık etti kendine reis belediye başkanın bir ilde 600 dairesi çıkınca halk dedi bize kemer sıkın deyip kendileri ülke edinmiş ama doymamislar dedi uyanıyor millet artık açgözlü insanlar olmasa kimse aç kalmaz bunlar yedi yedi doymadilar
Ziyaretçi 37 Gün Önce
halkın çok kızdığı şey Paris iklim antlaşması emisyon tahatudu dijital TL ye geçme sözü ve imzalanması çünkü halk bu antlaşmaları kabul etmiyor küresel sistemide defalarca söyledi halk iptal edin dedi fakat etmediniz bu yüzden halkta sandıkta size oy vermedi