Son dakika: Erdoğan'dan emeklilere ve memurlara seyyanen refah payı zammı sürprizi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Erdoğan'dan emeklilere ve memurlara seyyanen refah payı zammı sürprizi

Son dakika haberi: Memur ve emeklilere yeni zam müjdesi geldi. Erdoğan açıklamasında Temmuz'da zam müjdesi verdi.

Çalışma Hayatı 1 Mayıs 2023 17:35 7
Son dakika: Erdoğan'dan emeklilere ve memurlara seyyanen refah payı zammı sürprizi

Memur ve emekliye yeni zam müjdesi. Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz sadece deprem yaralarını kapatmakla kalmadık. 104 m ilyar dolara ulaşan deprem maliyetine rağmen birçok projeyi devreye almaya devam ettik. Bunun yanında yerli gazımızın sevincini paylaşmak için ilk ay konutlardaki tüm doğalgaz faturalarını ücretsiz yaptık. Ayrıca 1 yıl boyunca yine konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarındaki doğalgaz tüketimini faturalardan düşüyoruz. Milletimizin tüm fertlerine hayırlı olsun.

EMEKLİYE ZAM

Öğretmenden sağlıkçılara Cumhuriyet taihinin en büyük atamasını yapıyoruz. Hiçkimseyi ihmal etmiyoruz. Milletimize verdiğimiz hangi söz varsa tek tek hayata geçiriyoruz. EYT'lilerin taleplerini karşıladık. Nisan'dan itibaren şartları uyanlar maaşlarını almaya başladı. En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu. Bayram ikramiyeleri 2 bin TL oldu. Ramazan bayramında zamlı ikramiyelerini hesaplarına yatırarak emeklilere çifte bayram yaşattık. Diğer emeklilerin durumlarını da değerlendiriyoruz. Çalışma ve Maliye Bakanlıklarını talimatlandırdık. 7500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alanları da sevindirecek haberi paylaşacağız.

MEMURLARA ZAM

Yine bu dönemde sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçişlerini sağladık. Kamuda çalışan 500 bin kardeşimizin sorununu kaldırdık. Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin uzun süredir beklediği ek göstergeyi hayata geçirdik. Kamu çalışanlarına yüzde 13.5 ilave zam verdik. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük emekli maaşını reel olarak yüzde 130 artışla 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında enflasyon farkının yanında refah payı artışını da dikkate alan düzenlemeyi yapacağız. Memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz"

NE KADAR ZAM GELECEK?

Enflasyon farkı yüzde 25 seviyesinde bekleniyor. Zammın yüzde 30 civarında olması bekleniyor. Zam açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Neden dul ve yetimler unutuldu onlar kira vesayre şeyler ödemiyor u onlarborç ödemiyor u bu ayrı calık neden....??
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nerde zam ya nerede
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ne müjdesi millet le dalga geçmeyin yeter artık bi bitmediniz müjde müjde diye sanki kazandıda seçimden sonrayı düşünüyor sen önce seçimi kazan kazanmak İçin adım at boş ver seçimden sonra zaten onlar yapılacak şeyler müjde değil
Ziyaretçi 11 Ay Önce
seçimden sonraya kaldiysa işimiz zor emekli seçimden önce faydalanmali
Ziyaretçi 11 Ay Önce
typ neden unutuldu