Son dakika: Erdoğan'dan 2023 YKS baraj açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Erdoğan'dan 2023 YKS baraj açıklaması geldi

Son dakika haberi: 2023 YKS ile ilgili açıklama geldi ve baraj hakkında detaylar belli oldu. Peki YKS ne zaman yapılacak? YKS başvurusu ne zaman başlayacak?

YKS 8 Ocak 2023 14:54 5
Son dakika: Erdoğan'dan 2023 YKS baraj açıklaması geldi

2023 YKS'de de baraj olmayacak.

2023 yılında yapılacak YKS için geri sayım devam ediyor. Geçen ay açıklanan ÖSYM Sınav takvimi, seçim süreci nedeniyle geri çekildi ve tarihlerin yeniden belirleneceğine yer verildi. Henüz sınav tarihi belli olmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan az önce bir açıklama geldi. Üniversitelere girişte yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi dileyen herkesin üniversitelere girebildiğini söyledi.

2022 YILINDA YKS'DE BARAJ PUAN KALDIRILDI: REKOR YERLEŞTİRME OLDU

2022 YKS'den geçerli bir puan alan herkes bu geçen sene tercih yapma hakkı kazandı. 1 net bile yapan kişiler tercihlerini yaparak üniversitelere yerleşti. 1 milyonun üzerinde yerleştirme olurken puanlama tablosu alt üst olmuştu.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada YKS'de düzenleme yapılması sonrası rekor yerleştirmeler olduğunu söyledi. Eskiden üniversitelere yerleştirmelerin az olduğunu , şimdi dileyen herkesin üniversitelere girdiğini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bakın şimdi size bir şey hatırlatacağım. Biz üniversiteye gireceğimiz zaman üniversiteye lise mezunlarından kaç kişi alıyorlardı biliyor musunuz? 1/10. Şimdi böyle bir şey var mı? Yok. Şimdi üniversiteye girmek isteyen herkese kapımız açık. Bunları biz gerçekleştirdik. Gençlerin önünü biz açtık biz. Yıllarda bu ülkenin evlatları harç ödemek için sıkıntı çekti. Maddi imkanları yurtları yoktu okulları bırakıyorlardı"

2023 YKS AÇIKLAMASI

Gelen açıklamaya baktığımızda 2023 YKS'de de üniversitelere yerleştirmelerde baraj puanın olmayacağı görülüyor. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

2023 YKS NE ZAMAN? BAŞVURU NE ZAMAN?

2023 YKS tarihi henüz açıklanmadı. Haziran ayının 17-18 ya da 24-25 Haziran tarihlerinde sınavın yapılması bekleniyor. Başvuruların ise Şubat-Mart aylarında başlaması bekleniyor. Tarih belli olduğunda haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Bence olmamalı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Baraj puanı olmasın
Ziyaretçi 15 Ay Önce
baraj mutlaka olmalı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Kesinlikle baraj gelmeli
Ziyaretçi 15 Ay Önce
baraj olmalı