Son dakika: Erdoğan, ekonomiye neşter vuruyor: İşte ilk düzenlemeler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Erdoğan, ekonomiye neşter vuruyor: İşte ilk düzenlemeler

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide neşter kararı aldı. Seçim sonrası alınan kararlar yazımızda.

Ekonomi 17 Nisan 2024 23
Son dakika: Erdoğan, ekonomiye neşter vuruyor: İşte ilk düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye neşter vuruyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra ekonomiye neşter vurmaya hazırlanıyor. AK Parti -kulislerinde konuşulan son bilgilere göre öncelik enflasyonu düşürmek ve vatandaşların refah seviyesini artırmak.

ALIM GÜCÜ ARTIRILACAK

Emeklilerden öğrencilere, memurdan işçilere kadar birçok kesimin alım gücünü artırmak için yeni finansal düzenlemeler yapılacak. Maliye Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek düzenlemeler ile birlikte yediden yetmişe vatandaşın eli rahatlatılacak. Sıkılaşma devam edecek ve kamu harcamaları ciddi şekilde kısılacak.

Sıkılaşma tedbirleri öncelikle kamuda alınacak. Bunun yanı sıra vergide kayıt dışılığın üzerine gidilecek. Vergi kaçağı en aza çekilecek.

BÜTÇE DIŞI 1 KURUŞ ÖDEME YOK

Kamuda bütçe dışı bir kuruş ödeme olmayacak. Sadece tarımsal üretim ve nitelikli yatırımlar ile sulama ve baraj yatırımlarında kısıtlama olmayacak.

BELEDİYELERE DAHA AZ PARA VERİLECEK

Her kurum, bakanlık ve belediyeler, bütçelerinin dışına çıkamayacak. Belediyelere destekler sınırlandırılacak ve paralarını daha verimli kullanmaları konusunda uyarı yapılacak. Kamuda servis hizmeti kısıtlanacak ve araç alımı ile kiralanması da kısıtlanacak. Araç talebinde bulunanlara TOGG verilecek.

YENİ KAMU BİNASI YOK

Yeni kamu binası alınmayacak kamu binalarında tasarruf yapılacak. Bu konularda ödenek talebi reddedilecek. Odalardaki personel sayısı artırılarak yeni bina alımı kısıtlanacak.

TATİLE GEÇİT YOK

Seminer adı altında yurt içi ve yurt dışında tatile izin verilmeyecek. Seminerler kurumların kendi binalarında yapılacak. Yurt dışı toplantısına katılım mecburi ise sınırlı sayıda personel gidecek.

İhale yasasına da düzenleme gelecek.

Yorumlar (23)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
arkadaş siz inaniyormusunuz denetim olacağına 20 senedir olmadı şimdi yapmaya kalktılar nedenmi çünkü çoğu belediyeyi kaybettiler şimdi kalkmışlar harcamaları kisacaklarmis
Ziyaretçi 12 Gün Önce
25 yıl uyudular,tüm vücut kanser oldu,sonra yeni olmuş gibi yaraya neşter vur, maalesef tedavi geç kaldı,hasta öldü artık tedaviye yanıt yok
Ziyaretçi 12 Gün Önce
Tasarruf Milletvekili maaşları ve Milletvekili Emekli maaşlarının düşürülmesi 4 5 yerden alınan huzur hakklarının kaldırılması ile başlansın
Ziyaretçi 12 Gün Önce
Bir sıkılaşmaya gidilecekse önce köyler hariç muhtarlıklar kaldırılsın delet için bu büyük tasarruf olur
Ziyaretçi 12 Gün Önce
38 ve 40 yaşında eyt den yararlanıp emekli olanlarara en az 50 yaşına kadar SSK lı çalışma zorunluluğu getirilmeli çalışma süresince ödenen pirimler sgk ya ve bütçeye can damarı olur