Son dakika: Erbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini sonlandırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Erbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini sonlandırdı

Son dakika: Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını duyurdu.

Seçim 24 Mart 2023 18:27 1
Son dakika: Erbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini sonlandırdı

Son dakika: Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını duyurdu.

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi'nin lideri Fatih Erbakan, basın açıklamasında, "Cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırıyoruz" dedi. Erbakan, Cumhur İttifakı ile ortak mutabakata varıldığını da bildirdi.

Fatih Erbakan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Sayın Cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti üzerine bugün saat 12.00'de bir araya geldik. Partimizin ittifak sürecinde başından itibaren talep ettiğimiz prensipler konusunda uzlaşmaya vardık.

Cumhur İttifakı'nın seçimi kazanması halinde, prensiplerimiz içerisinde yer alan ekonomi, sosyal politika, dış politika alanında ülkemizin ve milletimizin faydasına olacak adımların uygulanmasının takipçisi olunacağı yönünde bir mutabakat sağlanmış oldu.

Biz bu prensiplerimizi milletimizin ülkemizin faydası olduğu için talep ediyorduk ve bu prensiplerimiz doğrultusunda iktidar olunması halinde gerçekleştirileceği hususunda da bizzat Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu.

Bizler, Yeniden Refah Partisi olarak, her zaman ifade ettiğimiz gibi, milletimizin derdine derman olunsun da kim olursa olsun anlayışıyla hareket eden bir partiyiz. Mutlaka biz kendimiz bir makama koltuğa sahip olmamız gerekir diye siyaset yapan bir parti değiliz. Milletimizin derdine derman olacak prensiplerimizin bir an evvel uygulanması bizler için son derece önemlidir. 

Bu sebeple bu prensiplerimiz üzerinde mutabakata varılmasından dolayı Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim bölgelerinde yine kendi amblemimizle, kendi adaylarımızla ancak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı almış bulunuyoruz.

Tabi bu kararın alınmasında prensiplerimizin Cumhur İttifakı, AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiş olması kadar aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın karşısındaki bloğun, ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği de çok önemli bir rol oynamıştı.

Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok, ideolojik olarak geçmişten yaşadığımız tecrübeler dolayısıyla ve ortaya koydukları hedefler, projeler, söylemler dolayısıyla ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek oluşumdur. Cumhur İttifakıyla seçimlere girme kararının alınmasında başından beri talep ettiğimiz prensiplerimiz hususunda uzlaşmanın sağlanması kadar Cumhur İttifakı karşısındaki bu bloğun ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacak bir blok olduğunu görmemizin de büyük bir etkisi olmuştur. 

Bu doğrultuda, Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü genel merkezimize bir ziyarette bulunacaklar. Kendisiyle birlikte kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız. Bu açıkladığımız kararlar doğrultusunda, cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz. 3 günden beri imza veren tüm vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Allah CC hayırlar getirsin inşallah