Son Dakika: Enflasyon ve Faiz Kararı Öncesi Fed'den Faiz Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Enflasyon ve Faiz Kararı Öncesi Fed'den Faiz Açıklaması Geldi

Fed faiz kararı için ve Kasım ayı enflasyon rakamları için geri sayım devam ederken faizlerin ne kadar yükseltileceği merak konusu oldu.

Ekonomi 20 Kasım 2022 19:44 0
Son Dakika: Enflasyon ve Faiz Kararı Öncesi Fed'den Faiz Açıklaması Geldi

Fed, yavaş yavaş şahin tondan güvercin tona doğru kayıyor.

Amerikan Merkez Bankası'ndan gelen son açıklamalar, şahin tondan güvercin tona yavaş yavaş geçildiğini gösteriyor. Gelen son dakika açıklaması da bu yönde oldu. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic yaptığı son dakika açıklamasında Aralık ayında yapılacak toplantıdan 75 baz puanlık faiz artırım kararının uzak olduğunu, bu ihtimalin çok düşük olduğunu söyledi. Bostic, faiz artırımının bu seviyede olmasının uzak olduğunu söyledi ancak toplamda 100 baz puanlık faiz artırımı gelmesi gerektiğini söyledi.

Önceki gün bir etkinliğe katılan Bostic burad ayaptığı açıklamada, “Aralık toplantısında 75 baz puanlık artış fikrinden uzağım. Eğer ekonomi beklediğim yönde ilerlerse toplamda 75 veya 100 baz puanlık bir artış gerekebilir. Bu orandaki faizlerin makul bir zamanda enflasyonu düşürmeye yeteceğine inanıyorum” dedi.

Bostic'ten gelen bu açıklamaya baktığımızda faizin 100 baz puan daha yukaır olduğu , bu faiz artırımı ile birlikte Amerika'da faizlerin 4.75 ile 5 aralığında olacağı görülüyor. 

Fed'in bir süre duraksaması gerektiğini, duraksaması ile piyasaların izleneceğini ve ekonomik dinamiklerin ne yönde evrileceğini izlemesi gerektiğine yer verildi. Faiz artırımının etkisi ile tam anlamıyla hissedilmeyen durumların 12 ile 24 ay arasında seyredebileceğini , bu süreçte bunun görüleceğini söyledi.

FED ARALIK AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Fed Aralık ayı toplantısı 13-14 Aralık'ta yapılacak ve faiz kararı 14 Aralık'ta açıklanacak.

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN?

ABD Kasım ayı enflasyonu , faiz toplantısının yapılacağı ilk gün, yani 13 Aralık tarihinde açıklanacak. Faiz ve enflasyon kararları yayınlanınca finans7'de olacak. Haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç