Son Dakika: Enflasyon Endeksli Süper Bono Ne Zaman Çıkacak? Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Enflasyon Endeksli Süper Bono Ne Zaman Çıkacak? Açıklama Geldi

Son dakika açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni müjde hakkında kritik açıklama geldi.

Döviz 3 Haz 2022 02:54 0
Son Dakika: Enflasyon Endeksli Süper Bono Ne Zaman Çıkacak? Açıklama Geldi

Enflasyon sonrası dolar tahmini geldi.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak , Youtube kanalı üzerinden yayımlanan videosunda Kolçak, dikkat çeken ifadeler kullandı ve dolar kuru hakkında tahminini yayınladı. 

TÜİK ILIMLI YAKLAŞMIŞ

Kolçak açıklamasında, yapılan zamların çok olduğunu, TÜİK'in ise buna ılımlı yaklaştığını, zamların daha fazla olduğunu söyledi. 

DOLAR TAHMİNİ

"Dolar 16.50 'ye dayandı. Benzine her şeye gelen zamlar fiyatlara yansıyacak. İçeride süper bono ya da enflasyona endeksli tahvil konusu var. Bazı sinyaller var. Bakalım o sinyallere göre beklediğimizden daha mı erken geliyor. 

Aslında geçen hafta bunu bekliyorduk. Geçen hafta Perşembe günü toplantı yapıldı çıktı çıkyıor haberler geldi ama bu haber gelmedi. Çıkmadı yani bono. Dolayısıyla bundna vazgeçildi , yaz aylarına mı kaldı. Masada duruyor. Yaz aylarında gelebilir beklentileri vardı. Ancak bazı sinyaller var daha erken gelmesine yönelik. 

Gelirse neler olacak? Ne zaman gelir ? Onlara değinmek istiyorum. 

Dün akşam Twitter'da müjde diye bir hashtag kaldı. Acaba ne müjdesi gelecek. Grup toplantısında Cumhurbaşkanı , enflasyondan kaynaklı refah düşüşüne yönelik adımları sürdüreceğiz. Yeni müjdeler gelecek. Enflasyondan kaynaklı refah düşüşü için tedbirler ne olabilir. Diğeri, iki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nebati ve KAvcıoğlu ile bir toplantı yaptı. Ama arkasından bir şey çıkmadı. Hiçbir şey gelmediyse ,demekki yeni tedbirler açıklanacak. O zaman bu yeni tedbirlerin arkasında her şey olabilir. Demek ki bir anlaşma , çalışma yapıldı.

Bu çalışma önümüzdeki günlerde önümüze gelecek. her gün düzenleme geliyor ama doları enflasyonu tutamadık. Enflasyon yükselmeye devam edecek. Dolar yükseliyor. Enflasyon düşecek diyebileceğimiz bir şey yok.

Bu 3'lü toplantıda bazı kararlar alındı. Arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir açıklama yapması, enflasyona endeksli bononun gelmesi. 1 yılın altında bir enflasyon bonosu çıkacaktır. Piyasayı nasıl etkileyecek.

Enflasyona endeksli bono ne demek: Adı üstünde, enflasyonunuz kadar size örtülü bir faiz veriyor. Yani PPK faizini değiştirmedik. PPK'yı değiştirmesek de kredilere bakıyoruz hepsi politika faizinin üstünde. Ama enflasyonun altında mı evet. KKM'de aslında üstü örtülü bir faiz verildiğini söyleyebiliriz. Enflasyondan şikayetçiyiz ya , üçlü hanelere gidiyor diyoruz ya , burada enflasyona endeksli bono, size enflasyon kadar faiz verecek. Bunu kullananlar , enflasyona karşı korunacak. 

Hem enflasyona , hem doları düşürmeye yönelik süpoer bono çıkarılması çok yüksek. Ne Zaman gelir? Bu müjdeler verildiğine göre yakın zamanda gelebilir. Hazırlıklı olmak gerekiyor. "

İşte açıklamanın tamamı:

Enflasyona endeksli bono gelirse dolar kurunun KKM'de olduğu gibi ciddi bir şekilde düşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç