Son dakika: En uçuk altın tahmini yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: En uçuk altın tahmini yayınlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında son dakika açıklaması geldi. Mücevher İhracatçıları Birliği, en yüksek tahmini yaptı.

Altın 31 Ocak 2023 08:59 0
Son dakika: En uçuk altın tahmini yayınlandı

Altında en yüksek tahmin açıklandı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın bir açıklama yaptı. Altın fiyatları hakkında bir değerlendirmede bulunan Yakın, altında Dahilde İşlem Rejimi’nin (DİR) kaldırılması ve bunun yanı sıra ticaretin kayıt altına alınması gibi bazı düzenlemelerin hayata geçmesi ile birlikte mücevher sektörünün cari açığın kapanmasına daha fazla katkı sağlayacağını bildirdi.

Dış ticaret dengesine bakıldığında yaklaşık 900 milyon liralık bir ithalat ve 6 milyar dolarlık bir ihracat yaptıklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Yakın, “Dış ticaret dengesine baktığınız zaman yaklaşık 900 milyon ithalat, 6 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Yolcu beraberi ihracatı da kattığınız zaman ihracatımız ithalatımızın 8 katı. Tabi biz ihracatı daha da artırmak istiyoruz. Burada iki nokta var, ihraç ettiğimiz ürün miktarını arttırmak ve bir de nitelik olarak arttırmak. Yani katma değerli ürün, Marka değerimizi yükseltmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kuyum üreticisi firma sayısının 6 binlerde olduğunu, aktif ihracatçı firma sayısının ise 1250 seviyesinde olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Yakın, hedeflerinin bu sayıyı 3 , hatta 4 binlere çıkarma hedefleri olduğunu söyleyerek, "Bu amaçla eğitimler veriyoruz, atölyelerimize danışmanlık yapıyoruz, Kuyumcukent’te info merkezi açtık, sektöre verdiğimiz vaadlerden biri hariç tamamını yaşama geçirdik. DIR kapsamında getirilen 20 kilo altın sınırının 40 kiloya çıkarılması için imzalar atıldı, ancak henüz yürürlüğe girmedi. Bu düzenlemeyi sektör sabırsızlıkla bekliyor” ifadelerini kullandı.

2023 yılında 7 milyar dolarlık ihracat hedefleri olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Yakın, aslında hedeflerinin çok daha yüksek olduğunu söyledi ve "Montür üreticilerimiz dünyada liderliğe oynuyor. Dolayısıyla gerekli adımları atabilirsek birkaç yıl içinde çift haneli rakamlara ulaşmamız mümkün” ifadelerini kullandı.

ALTINDA TAHMİN: 5 BİN DOLAR

Altını 1100, 1200, 1400 dolar seviyesinde iken aldıklarını, şimdi fiyatın 2 bin dolar olduğunu söyleyen Yakın, altında 5 bin dolar tahmini olduğunu söyleyerek, "Altın fiyatlarında 5 bin doları da göreceğiz. 1 yıllık altında 3 milyar dolar kar var. Altın Türkiye’nin toplam zenginleşmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN FİYATLARI ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre altının ons fiyatı 1917 dolar seviyesinde. Gram altın 1159 lira seviyesinde seyrederken çeyrek altın 1900 lira seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç