Son dakika: En net dolar TL tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: En net dolar TL tahmini geldi

Son dakika haberi: Dolar TL'de en dikkat çeken tahmin geldi. Gelen açıklamada doların yükseleceği ve düşeceği seviyeler net olarak verildi.

Döviz 5 Haz 2023 16:53 0
Son dakika: En net dolar TL tahmini geldi

Son dakika haberi: Societe Generale'den Dolar TL tahmini ve faiz artırımı beklentisi geldi.

Societe Generale tarafından yapılan son dakika açıklamasında önümüzdeki 3 aylık dönemde carry pozisyonlarında yüzde 10'luk kar hedefiyle dolar TL'de kısa pozisyon açılması önerisinde bulundu. 22 Haziran tarihinde yapılacak politika faizi toplantısında 650 baz puanlık bir faiz artırımı ile faizlerin yüzde 15 seviyesine kadar çıkarılmasını, daha sonra Temmuz ile Ağustos aylarında yapılacak toplantılarda da faiz artırımı beklentisi olduğunu bildirdi.

Kurumun baş CEEMEA stratejisti Marek Drimal'ın imzası ile yayınlanan rapora baktığımızda yaz sezonunda artan turist gelirlerinin dış dengeyi iyileştireceğini ve buna ek olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının bazı ortodoks politikalara dönme ihtimalinin yükselmesi ile liranın carry cazibesinin artıracağı öngörüsü verildi.

DOLAR KAÇA KADAR YÜKSELECEK?

TL'nin yakın vadede forward sözleşmelerinden güçlü bir şekilde çok daha iyi bir performans göstermesini beklediğini söyleyen Drimal, Dolar/TL ’nin 20,88’den kısa pozisyon açılmasını, 23 seviyesinden zarar-kes yapılması gerektiğini söyledi.

DÜŞÜŞE GEÇECEK: İŞTE GELECEĞİ SEVİYE

Gelecek aylarda dolar TL'de yalnızca kademeli şekilde düşüş olacağı ve üçüncü çeyrek sonunda 21.50 TL seviyesine ineceğini bildiren kurum, faiz artırımları ile TL'nin değer kazanacağını açıklaıd.

FAİZLER NE KADAR ARTACAK?

Şu anda 8.5 seviyesinde olan politika faizinin, her ay yapılacak PPK toplantılarından sonra artırılacağı bildirildi. 22 Haziran'da 650 baz puan artış beklendiği bildirilirken Temmuz ve Ağustos ayında da 500'er baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Bu faiz artırımları ile birlikte politika faizinin 3 ay içinde yüzde 25 seviyesine çıkarılması bekleniyor.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 21 lira 25 kuruş seviyesinde. Euro 22 lira 92 kuruş seviyesinde seyrederken gram altın 1330 lira.

FAİZ TOPLANTISI TARİHİ

Türkiyr Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizinin belirleneceği toplantı 22 Haziran Perşembe günü yapılacak. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanacak. Faiz kararı açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç