Son dakika: Emekliyere ek maaş zammı ve 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emekliyere ek maaş zammı ve 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesini açıkladı

Son dakika haberi: Hükümete yakın isim, emeklilere ek maaş zammını, seyyanen zammın ne kadar olacağını ve Cumhuriyet ikramiyesini duyurdu.

Emekli Haberleri 15 Eylül 2023 12:29 15
Son dakika: Emekliyere ek maaş zammı ve 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesini açıkladı

Hükümete yakın isim, emekli zammı ve Cumhuriyet ikramiyesini açıkladı.

Emeklilere seyyanen ne kadar zam yapılacak? Cumhuriyet ikramiyesi var mı? 29 Ekim'de tek seferliğine 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? Merak edilen bu soruların cevapları hakkında son dakika açıklaması geldi.

Hürriyet Gazetesi'nden Abdulkadir Selvi bugün kaleme aldığı yazısında emekli zammını değerlendirdi ve hükümet kaynaklarından aldığı son bilgileri aktardı.

Bakan Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada geçen gün, “En düşük memur maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi, konu hakkında çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama milyonlarca emekliyi umutlandırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı aşağıdaki açıklama da emeklileri sevindirmişti:

“Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli maaş zamları ile ilgili talimat aldıklarını söyleyerek, “Emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık, çalışmaya başladık” ifadelerini kullanmıştı.

Emeklilerle ilgili düzenleme hakkında bilgi veren Abdulkadir Selvi, düzenlemenin sadece en düşük maaş alan emeklileri kapsamayacağı, tüm emeklilerin maaşlarına düzenleme geleceğini söyledi.

SEYYANEN ZAM YAPILACAK

Emekliye ek zamda hem memur emeklileri, hem SSK emeklileri hem de Bağ Kur emeklilerinin eşit şekilde yararlanacağına yer verildi. Selvi açıklamasında seyyanen zam yapılacağını da söyledi.

Seyyanen maaş zammı için Ekim'de meclisin açılması ile birlikte yasal düzenleme gelecek ve yasal düzenleme ile ek maaş zammı yapılacak.

CUMHURİYET İKRAMİYESİ

Bir defalığına mahsus olmak üzere Cumhuriyet ikramiyesinin gündemde olduğunu söyleyen Selvi, bunun olacağını söyledi. Bunun tek seferliğine verileceğini söyleyen Selvi, Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı ikramiyesi adı altında söz konusu ikramiyenin verileceğini söyledi.

Selvi, tek seferlik ikramiyenin verileceğini söyledi.

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM VE CUMHURİYET İKRAMİYESİ EMEKLİLERE NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhuriyet ikramiyesi 29 Ekim'de planlanıyor. Seyyanen zammın ise meclisten geçmesi sonrası Ocak 2024'ten itibaren geçerli olması bekleniyor. Düzenlemeden bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamasını ücretsiz indirin.
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Dul ve yetim maaşlarını hep gözardı ediyorlar zahmet edip detaylı baksalar görürler adaletsizliği
Ziyaretçi 10 Ay Önce
kaşıkla veriyor, kepçeyle geri alıyor
Ziyaretçi 10 Ay Önce
tabi herşey memur ve memur emeklisine. SGK emeklisini nasıl olsa öldürdü
Ziyaretçi 10 Ay Önce
beyefendiler in tatilden dönmesini bekleyen emekliler hala kuru ekmek yiyor
Ziyaretçi 10 Ay Önce
ekimde meclis açılıyor. Kasımda görüşmeler ve gülüşmeler. Aralık ayında so toplantı veee ocak ayında zam biz emeklilere hayırlı olsun .Harca harca bitmez