Son dakika: Emeklilere seyyanen zammın ne zaman ve ne kadar olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emeklilere seyyanen zammın ne zaman ve ne kadar olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Emeklilere seyyanen maaş zammı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada zam miktarına yer verildi.

Emekli Haberleri 20 Mart 2024 27
Son dakika: Emeklilere seyyanen zammın ne zaman ve ne kadar olacağını açıkladı

Emeklilere seyyanen zam için tarih ve rakam verdi. Peki emekliler ne kadar seyyanen zam alacak?

AK Parti'den bugün gelen iki açıklama emeklileri umutlandırdı. Gelen son dakika açıklamasında AK Partili Turgut Altınok, emeklilere müjdenin Cumhurbaşkanı ERdoğan tarafından verileceğini söyleyerek seyyanen zammın gündemde olduğu mesajını verdi.

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ve Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş bu konuda önemli açıklamada bulundu.

Karakaş yaptığı açıklamada emeklilere seyyanen maaş zammı için tarih ve rakam verdi.

BU HAFTA SONU GELEBİLİR

Müjde için bu haftanın kritik olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Karakaş, pazar günü seçim müjdenin gelebileceğini söyledi ve "Bu pazar gününe kadar bir iyileştirme yapılabilir. Bütün anket firmaları seçimin son haftasında düzenleme yapıldığında sandığa çok iyi yansımadığını söylüyor. Bu nedenle bu hafta oldukça kritik" değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA YA DA İSTANBUL'DAN MÜJDE GELEBİLİR

Sözcan aldığı kulis bilgisini de paylaştı ve Ankara ya da İstanbul'da müjdenin geleceğini öğrendiğini söyleyerek, "Bende buna ilişkin kulis bilgilerini paylaşayım. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ankara'daydı. Ankara'da Hem Turgut Altınok hem de AK Parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Emeklilerin beklentileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. AK Parti'nin Cumartesi ve Pazar günü Ankara ve İstanbul mitingi var. Eğer bir zam müjdesi verilecekse bu 2 güne dikkat etmek gerek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu Ankara veya İstanbul'dan duyurabilir" ifadelerini kullandı.

NE KADAR ZAM OLACAK?

Karakaş ise açıklamasında en fazla 5 bin liralık seyyanen zam olabileceğini söyleyerek, "Bayram ikramiyelerine gelen bin TL'lik zam yeterli değil, emeklileri tatmin etmedi.  Emekliler seyyanen zam istiyor. Emeklilerin durumunun iyileştirilmesine bütçeye gelen yük nedeniyle ekonomi yönetimi karşı çıkıyordu. Benim beklentim en fazla 5 bin lira gibi bir seyyanen zam olabilir. Olursa emeklilerin tamamına yapılması gerekir" dedi.

KULİS BİLGİSİNE GÖRE ZAM NE KADAR OLACAK?

Sözcan, kendisine gelen kulis bilgisine göre emekli zammının 5 bin lira olacağını söyledi.

Sizce 5 bin liralık seyyanen zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Müjde geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın. - Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (27)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
bence endüşük emekli maaşı 30bin olması lazım ramazan ikramiyesi 10bin olması lazım kurban 20bin olması lazım ki insanlar rahat yaşasın bence
Ziyaretçi 4 Ay Önce
çalışırken kesilen para emekli olana kadar trilyon yapıyor ve o parayı bankaya koysan aylık geliri şuan verilen paranın kaç katı olur adalete bakın gıdım gıdım vermek içinmi kesiyorlar o parayı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
insanları oyalamak için yapılmış bir haber ayrıca 5000 TL yetersiz en az 12000 TL seyyanen zam tüm emekliye yapılmalı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Dul ve yetim ler de dahil mi
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Seçimden sonra ise kalsın ben almayayım kapat