Son dakika: Emeklilere kira yardımı müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emeklilere kira yardımı müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliler yılı talimatı sonrası emeklilere kira yardımı yapılması gündeme geldi. İşte gelen son dakika bilgisi.

Emekli Haberleri 9 Şubat 2024 17
Son dakika: Emeklilere kira yardımı müjdesi geldi

10 bin TL maaş alan emeklilere kira yardımı verilecek.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu bugün kaleme aldığı yazısında önemli bir konutu aktardı. 2024 yılının Emekliler Yılı olarak ilan edilmesi sonrası bakanlıkların emeklilere yönelik çalışmalar başlattığını söyleyen Kayaoğlu, emeklilere yönelik sosyal ve ekonomik desteklerin, hizmelterin yoğun şekilde olacağı bir senenin yaşanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Emekliler Yılı açıklaması sonrası düğmeye basıldı ve yapılacak çalışmalarla birlikte emeklilerin hayat kalitesinin artırılması, sosyal haklarının genişletilmesi ve sağlık, ulaşım, sosyal haklar, kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda emeklilere özel hizmetler verilmesi planlar arasında. Emeklilere faturalarda indirim yapılacağı belirtilirken bunun yanı sıra düşük maaş alan emeklilere kira yardımı da yapılacağı açıklandı. Peki kira yardımı ne kadar olacak? Kira yardımı başvurusu ne zaman başlayacak? Hangi emeklilere kira desteği verilecek?

İLK ADIM İKRAMİYE ZAMMI

Geçen gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerine zam hazırlıklarının başladığını ve ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapılacağını söyledi. Bu açıklamadan sonra ikramiyenin ne kadar olacağı merak edilirken Türkiye Gazetesi, ikramiyenin 2 bin liradan 5 bin liraya çıkarılacağını söyledi.

İNDİRİMLİ FATURA

Düşük maaş alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere faturalarda indirim konusu da gündemde. Türkiye Belediyeler Birliği ile bir çalışma yapılacağı ve faturalarda belli bir miktar indirim yapılacağı gündemde.

Doğalgaz, elektrik ve su faturasında destek verilmesi planlanıyor.

TATİL VE BİLETLERDE İNDİRİM

Diğer adım ise şehirlerarası otobüs ve uçak yolculuklarında ve kültürel faaliyetlerde indirimli biletler olacak. Ulaşımda ve kültür, sanat sosyal tesislerde indirimli tatil imkanı gibi seçenekler masada.

KİRA YARDIMI MÜJDESİ GELDİ

İlgili Bakanlıkların çalışma yaptığı alanlar arasında kira yardımı var. En düşük emekli aylığı alan, yani 10 bin lira maaş alan ve başka geliri olmayan emeklilere kira yardımı verilmesi masada. Kira yardımının ne kadar olacağı henüz bilinmiyor. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK? KİRA YARDIMI BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Kira yardımı üzerinde çalışmalar başladı. Seçimlerden sonra konunun meclis gündemine geleceği öğrenildi. Düzenleme meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak, kira yardımı başvurusu başladığında kaçırmamak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
bugün Bir imkan olsa Avrupa da insan gibi yaşamak için giderim....
Ziyaretçi 5 Ay Önce
ben emekli olarak nasıl müracaat ederim
Ziyaretçi 5 Ay Önce
geçici ve belli bir kesime yapılan yardımlar çözüm değil seyyanen zam verilmesi şart
Ziyaretçi 5 Ay Önce
YURDUM EMEKLİ İNSANI ONURLU YAŞAMAK İSTİYOR MEMURA VERİLEN SEYYANEN ZAMMI 12000 TL olarak tüm EMEKLİLERe VERMELİ İktidar.Sorun yatırılan PRİMLERİNİN HAKKINI istiyor Ey AKP ve MHP emekli YURDUM İNSANIMIZI yaşam savaşı veriyor
Ziyaretçi 5 Ay Önce
en az 1000binlira verilmesi lazım