Son dakika: Emeklilere ek maaş zammı için çalışmalar başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emeklilere ek maaş zammı için çalışmalar başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere maaş zammı çalışmalarının başladığını söyledi.

Emekli Haberleri 17 Ağu 2023 09:23 2
Son dakika: Emeklilere ek maaş zammı için çalışmalar başladı

Emekli maaş zammı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında emekli maaş zammı için Erdoğan'dan talimat aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi sonrası emekli zamları ile ilgili çalışma başlattıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, emeklileri mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Kamu personelleri ve emeklilerinin maaş zamlarını ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde geçen gün kamu kesimi teklifini açıkladı. Düşük bulunan tekliften sonra kamu kesimi sendikalarla yeniden bir araya geldi ve maaş zammı teklifinin yukarı yönlü revize edilmesi kararlaştırıldı. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada memur maaş zammı teklifinin bugün revize edilmiş halde açıklanacağını söyledi.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Bakan Işıkhan açıklamasının devamında ise emeklilere maaş zammı konusunda gelen soruya yanıt verdi. Kök maaş sorunu nedeniyle Temmuz ayında zam alamayan emeklilere yeni bir zam hazırlığı olduğunu söyleyen Bakan Işıkhan, emeklileri mağdur etmeyeceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum"

Emekli zammı Ekim ayında meclise gelecek. Düzenleme meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
neden talimat almadan önce temmuzda zam yapmadınız seçim yatırımı yazık size insanların duasını alın bedduasını değil
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Dalga dalga dalga biraz yabancı ülkelerin yönetimine bakın vatanı milleti bitirdiniz yazık Rabbim büyük bunun hesabıda var