Son dakika: Emekli memurların maaş zammı netleşiyor Temmuz 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emekli memurların maaş zammı netleşiyor Temmuz 2023

En düşük memur emeklisi maaşına büyük zam yapılacak. Yapılacak zam için son dakika açıklaması ve son bilgiler yazımızda.

Emekli Haberleri 12 Mayıs 2023 10:20 4
Son dakika: Emekli memurların maaş zammı netleşiyor Temmuz 2023

Memur emeklilerine ne kadar maaş zammı yapılacak?

Milyonlarca memur emeklisi, dün gelen memur maaş zammından sonra kendilerinin ne kadar maaş zammı alacağını araştırmaya başladı. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken en düşük emekli maaşı ne kadar olacağı araştırılıyor.

ERDOĞAN'DAN MEMUR MAAŞ ZAMMI MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada memur maaş zammını şu şekilde verdi: "Yasaya göre memurların maaşları Ocak ve Temmuz'da düzenleniyor. Biliyorsunuz memurlara enflasyon farkına ilave refah payını biz getirdik. Daha önce böyle bir uyguılama yoktu. Sene başında yüzde 13.5 refah payı ekleyerek yüzde 30 zam yapmıştık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkarmıştık. Şimdi Temmuz'da bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük maaşı 15 bin liraya çıkarak üzerine enflasyon ve refah payı olarak bir düzenleme yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak"

KILIÇDAROĞLU: EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 21 BİN 265 TL OLACAK

Millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu ise geçen hafta bir açıklama yapmış ve memur maaşlarına zam vaadini duyurmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 21 bin 265 TL olacağını geçen hafta açıklamıştı.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Peki memur emeklilerinin maaşları ne kadar olacak? 7 bin 901 TL seviyesinde olan memur emeklisi en düşük maaşına da bir taban rakam gelmesi ve üzerine enflasyon farkı+refah payı zammı gelmesi bekleniyor. İki adayın vaadine göre memur emeklisi maaşlarının 14-15 bin lira civarına çıkması bekleniyor. Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM TARİHİ

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon ile birlikte 3 Temmuz'da memur ve memur emeklisi zammı belli olacak. Zam netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
7500 tl ve üstü maaş alan işçi emeklisine neden zam yok altına verildi memur ve memur emeklisine verilecek kamu işçisine verildi onlar insan değilmi
Ziyaretçi 10 Ay Önce
işçi maaşları,ikramiye ve tediye ödemesiyle aylık 30bin tl oluyor memurlardan ikramiye tediye verilsin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
1/4 memurads 3600 gosterge istiyoruz
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Typ kadro