Son dakika: Emekli maaşlarına seyyanen zam masada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emekli maaşlarına seyyanen zam masada

Emekli maaşlarına yapılacak zam için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada seyyanen zammın masada olduğu bildirildi.

Emekli Haberleri 30 Eylül 2023 09:18 0
Son dakika: Emekli maaşlarına seyyanen zam masada

Emeklilere Ekim ayında 5 bin lira ikramiye için son süreç.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında emeklilere maaş zammı için görüşmeler devam ediyor. Geçen sene başıda yüzde 30 zam yapan hükümet, Temmuz ayında ise yüzde 25'lik maaş zammı uygulamıştı.

Bu zamdan sonra 7500 TL alan, kök maaş nedeniyle 7500 TL almaya devam etmişti. Gelen son dakika bilgilerine göre emeklilere Ekim ayı içinde 5 bin liralık ikramiyenin Cumhurbaşkanı onayında oludğu, onay çıkmasından sonra emeklilere 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesinin verilmesi bekleniyor.

Geçen günlerde emeklilere zam ile ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” demiş ve maaş zammının yüksek olacağı mesajını vermişti.

Tabi bu zam enflasyon + toplu sözleşme zammı olarak öne çıkıyor. Buna ek olarak bir seyyanen zam planı da olduğu bildiriliyor.

Önümüzdeki günlerde seyyanen zammın ne kadar olacağı belli olacak. Sizce seyyanen kaç TL'lik zam yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zamdan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç