Son dakika: Emekli maaşına 2 bin TL zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Emekli maaşına 2 bin TL zam geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşına zam geldiğini duyurdu. 2 bin lira zam yapıldı.

Emekli Haberleri 22 Mart 2023 23:40 13
Son dakika: Emekli maaşına 2 bin TL zam geldi

Son dakika : En düşük emekli maaşına zam geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaş zammını duyurdu.

Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

"Devlet yönetiyoruz, devlet!" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

Arkadaşlar devlet yönetiyoruz, devlet! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir kabile devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetecek olanların her şeyden önce buradan nasibini alması gerekir. Öyle lafla, sadece 'ben buradan bir Cumhurbaşkanlığı kaparsam' veya 'herkese şuradan sandalyeler dağıtırsam bu cumhurbaşkanlığını alırım' anlamıyla ülke yönetilemez.

Tam anlamıyla bir eski Türkiye fotoğrafı olan koalisyon mantığıyla çalışıyorlar. Dile getirdiğiniz tablo bile bunların dertlerinin millete hizmet olmadığını gösteriyor. Aç tavuk kendini dara ambarında zanneder. Dağıt sandalyeleri al Cumhurbaşkanlığını havaları var. Bu kadar basit.

Bu gece sahura kalkacağız. Ramazanın o manevi havasını inşallah teneffüs etmeye başlayacağız. Tüm İslam alemi için bu manevi huzurun, özellikle depremde ebediyete uğurladığımız şehitlerimize inşallah rahmete vesile olsun.

Yaralılarımızın şifa bulmasına vesile olsun diyorum. Enkazların süratle kaldırılması, bununla birlikte bir taraftan çadır kentler, konteyner kentler, prefabrikler, şimdi de yarın temel atmaya başlıyoruz. Kalıcı konutların da süratle söz verdiğimiz gibi inşallah bir yıl içerisinde bitirmeye rabbim bizi muvaffak etsin diyorum.

Bu ölçüde büyük bir yıkımın karşısında Türkiye'den daha hızlı refleks gösterecek, harekete geçecek başka bir ülke yok. Biz çünkü geçmişte de bunun imtihanlarını başarıyla verdik.

Depremin ilk dakikalarından itibaren çok hızlı bir şekilde durum tespiti yaptık. Türkiye'nin dört bir yanından ekipleri, araç gereçleri bölgeye sevk ettik.

Kabinemizin tüm üyelerini deprem bölgesine göndererek her birini bir ilin koordinatörü olarak görevlendirdik. Sağ olsun bakan arkadaşlarım o gündem bugüne bölgeden hiç ayrılmadan görevlerini yaptılar.

Asker, polis, jandarma, sağlıkçı, madenci, itfaiyeci aklınıza kim gelirse bölgeye gönderdik. Binlerce iş makinesini, uçağından helikopterine, gemisinden İHA'sına kadar tüm imkanlarımızı depremzedeler için harekete geçirdik.

Depremin ardından ilk birkaç saatte çalışmaların düzene girmesiyle arama kurtarma, ardından en az kaldırma çalışmalarını profesyonelce yerine getirmeye başladık.

Tabii ki o günlerde bir de ağır kış şartları var. Bu şartlara rağmen arama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalarını gördük. Deprem felaketinin ardından ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha idrak ettik. Milletimiz asrın felaketini asrın dayanışmasını gösterdi

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma: 302 şüpheli tutuklandı
Depremde yıkılan binalarda sorumlulukları olan 1364 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. 302 şüpheli tutuklandı. 312 kişi hakkında yakalama kararı var. Şüphelilerden 64'ünün öldüğü tespit edildi.

Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz
Toplam 40 bin 104 afet konutunun ihalesi yapıldı.6 bin 223 köy evinin yapım süreci başladı. Toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz.

Bu adımları ilk defa atmıyoruz, Van'da bunu ispat ettik. Biz bu işte çırak değiliz. Kalfalığı da geçtik, ustalığı yakaladık. Bir taraftan zemin etüdleri hızla devam ediyor. Sert zeminlerde kalıcı konutların yapılması çalışmalarını sürdürüyoruz. 21 Şubat'tan bugüne kadar Gaziantep'te 13 bin 629, Adıyaman'da 2280, Kilis'te 645, Hatay'da 2928, Kahramanmaraş'ta 8773, Şanlıurfa'da 897, Malatya'da 6644, Elazığ'da 505, Adana'da 1171, Osmaniye'de 1657 ve Dİyarbakır'da1122 toplam 40104 afet konutunun ihalesi yapıldı.

Bu adımları ilk defa atmıyoruz, Van'da bunu ispat ettik. Dikey mimariye girmiyoruz ve zemin kontrolleri yapıldı. Fay hatlarından uzak bölgeler seçilecek.

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
olması gereken maaşlar insanlar geleceğine yatırım için emeklilik istiyor bu para yetermiş gibi odullenmeyin yetmiyor hersey pahalı asgari ücret bile yetersiz bir polis aldığı maaşla geçinemiyorsa asgari ücret alan ölür açından çok az arkads kanmayın bu zamlara hakkımız yok ortada yok ediliyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
PİRİMLERİ 5000 GÜN YAPSINLAR O KADAR BORÇLANDIK.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Emekliler 25 yıl devlete parasını yatırıyorlar yaşlandığında mağdur olmasınlar ama malesef yatırdığı paranın faizini bile alamıyorlar ama kendi menfatları içi kesenin ağzını açmış bol kesesinden dağıtıyor babasının çiftliğiya haram olsun aram olsun allaha bırakıyorum benim verdiğim vergim nereye gidiyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
daha ne yapsın ya
Ziyaretçi 12 Ay Önce
zaten hep emeklilere zam geliyor birazda asgari ücretle geçinen insanları düşünün deprem nedeniyle ev kiralarına guç yetmiyor nerde bu devlet nerde