Son Dakika: Elon Musk'tan Kripto Paralar ve Bitcoin Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Elon Musk'tan Kripto Paralar ve Bitcoin Tahmini

Son dakika haberi: Elon Musk'tan kripto paralarla ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Kripto Paralar 14 Kasım 2022 19:20 0
Son Dakika: Elon Musk'tan Kripto Paralar ve Bitcoin Tahmini

Geçen hafta başlayan FTX krizinden sonra kripto paralarda ciddi bir çöküş başladı. Bir haftada yüzde 20'den fazla değer kaybı yaşanırken Elon Musk'tan bir son dakika açıklaması yaptı.

FTX adlı kripto para borsasının kurucunun ve istifa eden Ceo'su Sam Bankman-Fried'in kullanıcıların 10 milyar dolarlık varlığını kendi yatırım şirketi Alameda Research'e aktararak usulsüz ve riskli işlemler yaptığı ortaya çıktı. Yaşanan olay sonrası kullanıcılarının cüzdanlarındaki varlıklarına ulaşması için umudu her geçen gün kayboldu. Kripto para piyasasında ise bu durum sonrası ciddi bir belirsizlik oldu ve kaçışlar hızlandı.

Sabah saatlerinde 16 bin doların altına kadar gerileyen, daha sonra Binance'nin aldığı fon kurma kararından sonra yükselişe geçen ve 16 bin 700 dolar seviyesini gören Bitcoin, son 1 haftada yüzde 20 civarında değer kaybetti. Yine aynı şekilde Ethereum fiyatında da 1200 dolar seviyelerinden 1255 dolar seviyelerine yükseliş görüldü. Haftalık kayıp ise yüzde 21 seviyesinde oldu. 

FTX 'i,n skandalı ile birlikte piyasada çööküş başlarken son rakamlara göre tüm kripto paralarda toplamda 200 milyar doların silindiği ve kripto paraların geleceğinin de daha riszkli seviyelerde görüldüğü ortaya çıktı.

Tüm piyasalarda bunlar yaşanırken dünyada kripto paralara her zaman olumlu şekilde yaklaşan SpaceX ve Tesla'nın, son olarak Twitter'ı satın alarak Ceo'u olan Elon Musk'tan bir son dakika açıklaması geldi. 

Sosyal medya üzerindne bir paylaşım yapan ve Elon Musk'ı etiketleyen kullanıcı, "Bitcoin 16.000 dolar civarında. 1 yıl önce 69 bin dolardı. Bir yol sonra nerede olacak" şeklinde mesaj yolladı. Bu meaja kısa bir yorum yapan Elon Musk, "Bitcoin bunun üstesinden gelecek ancak uzun bir kış olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

GÜNCEL FİYATLAR NE KADAR?

Kripto paralarıon güncel fiyatlarına baktığımızda 1 BTC 16 bin 395 dolar seviyesinde seyrederken 1 Ethereum fiyatı ise 1229 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com kripto paralar, Bitcoin, Ethereum hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç