SON DAKİKA: Elizabeth Vefat Etti İngiltere'nin Yeni Kralı Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SON DAKİKA: Elizabeth Vefat Etti İngiltere'nin Yeni Kralı Belli Oldu!

Son dakika gelişmesi... Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından yeni kral belli oldu.

Dünya 8 Eylül 2022 21:34 0
SON DAKİKA: Elizabeth Vefat Etti İngiltere'nin Yeni Kralı Belli Oldu!

Son dakika gelişmesi... Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından yeni kral belli oldu.İngiltere Başbakanı Liz Truss Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından açıklama yaptı. Truss, "Yeni yöneticimiz Kral 3. Charles, ona sadakatimizi sunacağız" dedi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Truss, "Büyük Britanya'nın ruhu ondan geldi ve bu ruh devam edecek" diyerek şunları söyledi:

Tahtta en uzun kalan yönetici oldu. Anıları bizimle beraber olacak. İngiltere'de ve dünyanın dört yanında insanlar kendisini güzel hatırlayacak. Bu hafta kendisi bütün görevlerini yerine getirmeye devam etti ve onun yönetimindeki 15. başbakan olarak atama zerafetini gösterdi. Bugün büyük bir kayıp yaşıyoruz. Arkasında çok büyük miras ve isim bıraktı. Yeni yöneticimiz Kral 3. Charles. Kendisi de annesinin yasını tutacak. Bizler de onu desteklemeliyiz. Bizler ona sadakatimizi sunacağız. O da ulusumuza sadakatini sunacak, aynı annesinin yaptığı gibi.

GALLER PRENSİ CHARLES YENİ KRAL OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

YENİ KRAL AÇIKLAMA YAPTI

Kraliyet Ailesi resmi sitesi yeni Kral 3. Charles adına bir açıklama yayınlandı. 3. Charles'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Sevilen bir hükümdarın ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Onun kaybının tüm ülkede, diyarlarda ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda ve dünyadaki sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe'nin bu kadar geniş çapta gördüğü saygı ve derin sevgi hakkındaki bilgimiz sayesinde teselli ve destek bulacağız."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç