Son Dakika: Ekrem İmamoğlu Hakkında Siyasi Yasak ve 4 Yıl Hapis İstemi: Neden?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ekrem İmamoğlu Hakkında Siyasi Yasak ve 4 Yıl Hapis İstemi: Neden?

Son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 4 yıl hapis isteniyor.

Siyaset 11 Kasım 2022 16:05 0
Son Dakika: Ekrem İmamoğlu Hakkında Siyasi Yasak ve 4 Yıl Hapis İstemi: Neden?

Son dakika: İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 4 yıl hapis istemi.

Son dakika haberi: İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 21 Eylül tarihinde görülen davanın duruşmasında mahkeme erteleme kararı verdi. Bguüne ertelenen dava saat 11. 00'da başladı. 

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda başlayan duruşmada savcı mütalaasını sundu ve İmamoğlu hakkında 4 yıl hapis istedi.

Daha sonra mahkeme heyeti , duruşmayı 21 Aralık tarihine erteledi.

NEDEN DAVA AÇILDI?

2019 senesinde yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesi ve Haziran'da tekrarlanacak olması sonrası Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine yönelik basın açıklaması yapmıştı. Dava, bu basın açıklamasında söylenen sözler nedeniyle açıldı.

İddianamede İmamoğlu'nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor.

İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor. Dava 21 Aralık'ta görülecek.

Ekrem İmamoğlu davadan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler."

Son dakika haberlerinden, güncel ve gündem haberlerinden, yerel haberlerden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamamızı indirin.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç