Son Dakika: EKPSS ile Memur Alımı Artık Her Gün Gündemde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: EKPSS ile Memur Alımı Artık Her Gün Gündemde

EKPSS ile kamuya personel alımı için son dakika açıklaması geldi. Engelli personel alımı mecliste daha sık gündeme gelmeye başladı.

KPSS 30 Kasım 2022 21:01 17
Son Dakika: EKPSS ile Memur Alımı Artık Her Gün Gündemde

EKPSS ile memur alımı talebi mecliste.

EKPSS ile kamuya personel alımı için TBMM'de yeni açıklama geldi. Son günlerde gelen açıklamalara bir yenisi daha eklendi ve EKPSS ile memur alımları her geçen gün daha çok dillanmeye başladı. Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk yaptığı son dakika açıklamasında engelli personel sayısının daha da arttırılması gerektiğini söyledi.

Engelli bireylerin toplumun ayrı bir kesimi olarak değil bütünleşen bir parçası olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, "Onların sosyal alanda etkinliğini artırmak adına gerekli düzenlemeleri yapmak, toplumun insanlık görevi, engellinin ise temel hakkıdır. Yine, engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve hayatlarını kolaylaştırmak, bir şekilde devam ettirmelerini sağlamak merkezî ve yerel yönetimlerin en öncelikli görevi olmalıdır. Ayrıca gerek yerelde gerekse ulusal anlamda yöneticilik ve siyaset yapanların engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına ihtiyaçları olan cihaz ve araçların teminine yönelik destekleri de çok anlamlı olacaktır. Bu amaçla yerel yöneticilerle diğer yönetici ve siyasetçilerin başlatacakları kampanyalar ve engelli bireylerimize destek olabilecek kişi ve kuruluşlarla sağlanacak buluşmalar engelli bireylerimizi maddi ve manevi olarak rahatlatacak uygulamalardır. Bu konuda zaman zaman yapmış olduğumuz çalışmaların engelli bireylerimizi ve ailelerini ne denli mutlu ettiği de tecrübeyle sabittir. Türk milletinin her bir ferdinin derdini kendi derdi sayan Cumhur İttifakı olarak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her ne kadar titiz bir süreç yürütsek de bazı zorlukların da yaşandığını görmekteyiz. Bu zorluklara çare olacak Engelliler Yasası kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin yaya geçitleri, resmî yapılar, yeşil ve spor alanları gibi altyapıları ile toplu taşıma araçlarının engellilerin erişebilmesine uyumlu hâle getirilmesi elzemdir" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ PERSONEL VE EKPSS İLE ATAMA TALEBİ

EKPSS ile kamuya personel memur alımı sayısının arttırılması gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Öztürk, "Değerli milletvekilleri, atama bekleyen engelli vatandaşlarımıza açıklanan kadrolar yetersiz kalmaktadır. Bu kapsamda belki de kamuda yüzde 4 olan engelli istihdamını artırarak yüzde 5’e, yine kamudaki yüzde 4 olan engelli kontenjanını da yüzde 6’ya çıkarabilmeliyiz. Engelli vatandaşlarımıza kamuda yeni istihdam açılmasına yönelik vermiş olduğumuz kanun teklifimizle muhtaç engelli, engelli ve engelli yakını aylıklarının yükseltilmesi konusundaki tekliflerimizin de yine bu kapsamda öncelikle gündeme alınması, beklentilerin büyük bir bölümünü karşılayabilecektir. Engelli vatandaşlarımız hâlen işsizlik, toplum tarafından dışlanma, eğitim ve sosyalleşememe gibi sorunlarla mücadele azmi göstermektedir. Bu mücadele azimlerinde her engelli vatandaşımızın devlet ve insan olarak yanında olmak zaruri bir hâl almıştır. Bu kapsamda hâlen engelli bireylerimizin araçlarına haciz işlemi uygulandığını duymaktayız; elleri ayakları olan bu araçlara bağlama veya haciz işlemi uygulanmaması doğru bir yaklaşım olacaktır." dedi.

EKPSS memur alımı bekleyenler bu sayfada >>>  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaslar bende basvuru yapmıstım nisan ayında ama terci acıklaması halen olmadı bilgisi olan varmı acab
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim kızım işitme engelli çok zeki bir kız tüm engelliler aynı sınava girmesi çok yanlış benim kızım duymadığı için duyanla aynı sınava girmesi çok yanlış derdimikimseye bir türlü anlatamadım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her yıl ekpss olmalı.Neden 2 yılda bir ? Umutla bekleyen daha çok genç var.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsanlar sınava gireli 1 sene oldu engelli bireylere verilen önem burada belli oluyor oysaki aileleri engelli olmalarına rağmen böyle bir olanak için sabahın köründe evlatlarını sınava götürüp umutla açıklanacak diye bekler iken şimdi ise bu haberi gördüğünde evlatlarına bak kızım bak oğlum böyle bir haber var bile diyemiyorlar çünkü o kdr bekleyip o kdr yalan haberle gereksizce uzuldulerki kısacası herkez icin hayırlısı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaşlar ekpss atamaları oldumu??