Son Dakika: Ekmek Fiyatlarına Zam Gelmeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ekmek Fiyatlarına Zam Gelmeyecek

Son dakika haberi: Ekmek fiyatlarına zam geleceği iddia edilmişti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu zammı yalanladı.

Tarım 9 Kasım 2022 13:00 0
Son Dakika: Ekmek Fiyatlarına Zam Gelmeyecek

Ekmeğe 2,5 TL 'zam gelmeyecek.

Önceki gün bir tlevizyon kanalında açıklamalarda bulunan ve açıklaması ile Türkiye gündemine oturan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmeğe yeni bir zam yapılacağını öne sürdü ve cezayı bile göze aldıklarını söyleyerek zammı yapacaklarını söylemişti. Kolivar açıklamasında Aralık ayını işaret ederek, "Aybaşını bulmaz ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize bu elektriği ve doğalgazı vermezlerse ekmeği 7,5 TL yapacağız." demişti.

Bu açıklama sonrası bir açıklama geldi. Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı son dakika açıkklamasında ekmek fiyatlarına Aralık ayında yüksek oranda zam gelecek iddialarına değindi. Balcı açıklamasında bu iddiaları yalanladı ve  zammın şimdilik gündemde olmadığını söyledi. Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin aralıkta 7.50 TL olacak demesi gerçek dışıdır." ifadelerini kullandı.

Balcı sözlerinin devamında ise ekmeğin en fazla 5 lira olacağını söyledi ve "Aralık ayında ekmek 5 TL'nin üzerinde olmayacak, ocak ayında da kamuoyunda yer aldığı şekilde bir ekmek fiyatı ile karşı karşıya kalmayacağız" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç