Son Dakika: Ekmek Fiyatına Bir Zam Daha Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ekmek Fiyatına Bir Zam Daha Geldi

Ekmek fiyatlarına bir zam daha yapıldığı açıklandı. Bu hafta İTO'da görüşülecek zam talebi öncesi ekmek fiyatları değişti.

Tarım 14 Mayıs 2022 11:15 6
Son Dakika: Ekmek Fiyatına Bir Zam Daha Geldi

Son dakika : Ekmeğe bir zam daha geldi.

Zam furyası durmuyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre ekmek fiyatlarına bir zam daha yapıldığına yer bverildi. İStanbul'un birçok ilçesinden gelen son dakika bilgisinde , son 6 aylık süreç içinde 3 defa zam gelen ekmek fiyatlarına bir zam daha yapılması için talep gelmişti. İTO'ya gelen talep Nisan ayında iletilmiş ve Mayıs ayında yapılacak toplantıda bunun görüşüleceğine yer verilmişti. Bu hafta yapılacak zam görüşmesine günler kala birçok ilçeden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre bazı ilçelerdeki esnafların ekmeği 4 ile 4.5 TL arasında satmaya başladığı öğrenildi.

Sözcü Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre Aralık ayında resmi zam gelmeden önce ekmeğe zam yapan ve 3.5 TL'ye ekmeği satışa sunan fırıncılar, maliyetlerde yaşanan artışı gerekçe gösterdi ve ekmek fiyatına bir zam daha yaptı.

4 TL TALEBİ

Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'da 3 binden fazla fırıncı esnafı olduğu, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı olan esnaflarla birlikte fırıncıların zam talebinin daha da arttığına yer verildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 240 gramlık ekmek fiyatının 4 lira seviyesine çıkarılması için zam talebinde bulunduklarını, ancak bu taleplerine ilişkin bir geri dönüşün henüz yapılmadığını söyledi ve "Sene başında TMO'nun verdiği unun fiyatı 185 lira iken bugün 280 lira. Piyasadaki diğer unların fiyatları ise 400 liraya kadar çıktı. Ciddi un zamlarından sonra şimdi de maya fiyatları aylık olarak zamlanmaya başladı. 120-130 TL olan maya haziran itibarıyla da 350 TL'ye çıkacak, tarafımıza tebliğ edildi" ifadelerini kullandı. 

Siz ekmeği kaç TL'ye alıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ankara 3 lira
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 lira
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam dıyarı Türkiye herkese selam olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaşa ve üret, tüketme!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kayseri 2,50