Son Dakika: Ek Gösterge Tamamlandı (3600 Ek Gösterge Kimlere Hangi Memurlara Verilecek?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ek Gösterge Tamamlandı (3600 Ek Gösterge Kimlere Hangi Memurlara Verilecek?)

Kamu personellerine ek gösterge zammı çalışmaları sona erdi. Taslak çalışma tamamlandı.

Çalışma Hayatı 30 Mayıs 2022 14:01 0
Son Dakika: Ek Gösterge Tamamlandı (3600 Ek Gösterge Kimlere Hangi Memurlara Verilecek?)

Ek gösterge nedir? Kimlere verilecek? Çalışmalar sona erdi. Açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek.

Yıllardır beklenen 3600 ek gösterge zammında geri sayım sona eriyor. Gelen son dakika açıklamasında , ek gösterge çalışmalarında sona gelindiğini ve yakın zamanda konunun meclise geleceğine yer verildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, Bakan Vedat Bilgin'in başkanlığında düzenlenen toplantılarda , gerçekleşen görüşmelerde son aşamaya gelindi. Son olarak 16 Mart günü kapalı şekilde toplanan ve görüşmeleri yapan hükümet yetkilileri ile Memur Sen temsilcileri, bu tairhten sonra Mayıs'ın ikinci haftrasında son toplantının yapılacağını ve bu toplantının ardından hazırlanan taslağın meclise sunulacağını söyledi.

Ancak Mayıs ayındaki toplantı, Bakan Bilgin'in yoğun iş programı nedeniyle yapılmadı. Yapılamayan toplantı , ek gösterge çalışmalarını aksatırken bir son dakika haberi geldi ve ek gösterge düzenlemesinde sona gelindiğine yer verildi. 

Son olarak yapılan toplantıda ek göstergenin tüm kamu personellerini kapsaması gerektiğini söyleyen Memur Sen, 2200 ile 3600 ve 3600 ile 4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini istedi ve bu konuda komisyona talebini sundu

Geçen haftalarda yapılan "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"nde konuşan Bakan Bilgin, ek gösterge için Mayıs ayı sonunu işaret etti. Mayıs ayının son günlerinin de gelmesi ile birlikte ek gösterge düzenlemesinin artık açıklanması bekleniyor.

SON DAKİKA BİLGİSİ GELDİ: ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Milyonlarca emeklinin beklediği 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı. Çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

EK GÖSTERGE NEDİR?

Kamu personellerinin , memurların çalıştığındaki maaşlarını, emekli olduğunda ikramiyelerini ve emeklilik maaşlarının belirlenmesindeki en önemli etken oluyor. 

KİMLERE VERİLECEK?

Seçimlerde ek göstergenin polislere, öğretmenlere, din görevlilerine ve hemşirelere verileceği açıklanmıştı. Ancak daha sonra bu kapsam biraz genişletilmiş ve yöneticiler de ek gösterge kapsamına alınmıştı. Ek gösterge için gelen son tablo, yeni ek göstergeler için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç