Son Dakika: Ek Gösterge ile Maaş ve İkramiyeye Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ek Gösterge ile Maaş ve İkramiyeye Zam Geliyor

Son dakika haberi: MEmurları ilgilendiren ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi. Yapılacak düzenleme ile maaş ve ikramiyelere zam gelecek.

Çalışma Hayatı 9 Mayıs 2022 09:42 0
Son Dakika: Ek Gösterge ile Maaş ve İkramiyeye Zam Geliyor

Ek gösterge ile 3 şey değişecek.

Milyonlarca kamu personelinin beklediği 3600 ek gösterge için son dakika gelişmesi. Beklenen kritik toplantı Yarın yapılacak. Sendikalar ile Çalışma Bakanlığı arasında yapılacak son toplantı ile birlikte ek göstergede çerçeve belirlenmiş ve taslak çalışma sona ermiş olacak. Çalışmanın sona ermesinden sonra düzenleme yasa haline getirilip meclise gönderilecek. 3 farklı ödeme türünü doğrudan etkileyecek söz konusu düzenleme ile birlikte memur maaşları, emekli maaşları ve emekli ikramiyelerinde artış olacak. Polisler, öğretmenler, hemşireler ile din görevlileri ve bazı kamu personellerine yapılacak ek gösterge zammında tüm detaylar yarın belli olacak. 

Bunların yanı sıra doktorların bordroya tabi maaşları dikkate alınarak emekli olduktan sonra maaş kayıpları telafi edilecek ve emekli aylıkları düzenlenecek. 

Söz konusu düzenleme ile birlikte 12 mutfak çalışması gerçekleştirildi ve memur maaşı, memur emeklisi maaşı ile emekli ikramiyesi hesaplamada kadro , hizmet sınıfı ve derecelerine göre maaş farklılıklarının olduğuna yer verildi. Polisler, din görevlileri, öğretmen ve hemşirelerin yanı sıra ek göstergesi 2200'ün altına olan ve ek göstergesi olmayan personeller de bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek ve onlar hakkında da çalışma yapılacak. 

Beklenen teklif hükümetten bu hafta gelecek. Hükümetin ek gösterge teklifini sunması sonrası dört memur grubnun esas olması ile birlikte kamuda çalışan avukatlar, il müdürleri, müftüleri gibi kadrolarda çalışan bazı gruplara yönelik de çalışma yapılacak. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek gösterge ile ilgili yapılan son çalışmaları değerlendirdi ve 12 farklı çalışma yapıldığını, şidmi ise genel teklifi göreveklerini söyledi ve "Ek göstergedeki talebin temel nedeni emekli aylığı ve ikramiyesinin yükseltilmesi. Teknik olarak herkesin 3600 ek gösterge içinde olması mümkün olmayabilir. Ancak düzenleme yapılarken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir." ifadelerini kullandı.

Yalçın açıklamasında, "Tazminat yansıtma oralarından yukarı doğru 20'şer puan kaldırdığınız zaman direkt emekli ikramiyesi ve emekli maaşına yansıyor. Onun için 3600 ek göstergeyi yukarıdan aşağı doğru bir omurga sistemi gibi düzenlerseniz ki buna göre yapıldı, görev, sorumluluk ve pozisyon boyutuyla ek göstergesi takvime bağlanmış durumda. 3600'ün altında kalanların tazminat oranlarını biraz yukarı doğru çektiğiniz zaman o da amacına ulaşmış olur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç