Son Dakika: Ehliyetini Bu Tarihten Önce Yenilemeyene Ceza Kesilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ehliyetini Bu Tarihten Önce Yenilemeyene Ceza Kesilecek

Ehliyetini yenileyeceklere son dakika uyarısı geldi. Uyarıda son tarih verildi ve bu tarihten önce yenilemeyenlere ceza kesileceği açıklandı.

Haberler 18 Ekim 2022 10:58 0
Son Dakika: Ehliyetini Bu Tarihten Önce Yenilemeyene Ceza Kesilecek

Ehliyeti eski olanlar dikkat. Son gün 31 Aralık.

Ehliyeti eski olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye, yeni tip ehliyetlere geçiş yapmıştı. 1 Ocak 2016 tarihinden önce vatandaşlara verilen ehliyetlerin ise değiştirilmesi gerektiği ifade edildi. Bunun için gerilen sürede sona gelindi. Gelen son dakika açıklamasında eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için 2 aylık süre kaldığına yer verildi. Yenilenmeyen sürücü belgeleri ise geçersiz sayılacak.

Konu ile ilgili gelen açıklamada yeni tip sürücü belgesi almayan, eski tip sürücü belgesini değiştirmeyenlere idari para cezasının uygulanacağına yer verildi.

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında sene sonunun beklenmemesi gerektiği, yoğunluk nedeniyle vatandaşların sıkıntı çekebileceği bildirildi Yeni tip sürücü belgesi almak isteyenlerin Alo 199 ve mobil uygulama ile nüfus müdürlüğü sayfasından ehliyet değişimi için randevu alması gerektiği ve randevu ile ehliyetini değiştirmesi gerektiğine yer verildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Amasya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Zehra Şahinler, randevu alamayan vatandaşlara , mesai saatlerinden sonra saat 17 ile 19 arasında hizmet verilebileceğini söyledi ve "Başvuru yoğunluğundan kaynaklı muhtemel mağduriyetlerin önüne geçebilmek için vatandaşlarımızın yılın son ayını, son günlerini beklememeleri önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Belge yenileme işlemi için gerekli evrakların aile hekiminden alınabileceğini söyleyen Şahinler, sürücü olur raporu ve son 6 ayda çekilen 1 biyometrik fotoğraf ile ehliyet ücreti olan 15 liranın yatırılması sonrası ehliyet yenileme işleminin yapılabileceğine yer verildi. 

EHLİYET BİLGİLERİNİ KİMLİĞE EKLEYECEKLERE

Bilindiği üzere geçen aylarda ehliyet bilgilerinin kimliklere işlenebileceği bildirildi. Bunu yapmak isteyen vatandaşlara seslenen Şahinler, “Randevu almadan nüfus müdürlüklerimize müracaat ederek 'nüfusmatik' cihazından yükleme, aktarma cihazını kolayca gerçekleştirebilirler” ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç