Son Dakika: Ehliyet ve Yeni Çipli Kimlikler Yine Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ehliyet ve Yeni Çipli Kimlikler Yine Değişiyor

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklaması yaptı ve ehliyet ile çipli kimliklerin yine değişeceğini söyledi.

Yaşam 21 Mayıs 2022 18:51 11
Son Dakika: Ehliyet ve Yeni Çipli Kimlikler Yine Değişiyor

Ehliyet ve yeni çipli kimliklerde bir değişiklik daha.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. ATO Congresium'daki Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret eden ve burada kürsüye geçerek bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ehliyet ile kimliklerde yapılacak yeni değişiklikler hakkında bilgi verdi. "Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz" diyen Bakan Soylu, çalışmanın devam ettiğini söyledi. 

DARPHANE İLE BİRLİKTE BASIYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından kurulan standa gelen veburada açıklama yapan Bakan Soylu, Darphane ile birlikte dünyanın en güvenli, yerli ve milli pasaportunu ürettiklerini ve bunu ağustos ayında vatandaşların hizmetine sunacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Yeni pasaportun yüzde 40 seviyesinde daha ince olacağını söyleyen Bakan Soylu, güvenliğin daha da artacağını söyledi ve "Hem pasaportumuzu hem ehliyetimizi hem Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarımızı hem de mavi kartlarımızı inşallah Cumhuriyetin 100. yılında çok daha yeni bir form ve güvenlik önlemleri, daha yüksek bir şekilde vatandaşlarımızla buluşturacağız." dedi.

EHLİYET VE KİMLİKLER DEĞİŞİYOR

Yeni ehliyetler ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Biliyorsunuz Avrupa Konvansiyonu içerisinde ehliyetimiz bütün Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabiliyor. Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu çalışmayı da Darphane ile başarılı bir şekilde yürütüyoruz." dedi ve renkli resimlerin kullanılması için test çalışmalarının başarılı olduğunu söyledi. Bakan pasaporta da ehliyet ve kimliğe de renkli resim basılacağını söyledi. 

Bakan Soylu açıklamasında, nikahta çiftlere verilen evlilik cüzdanında da değişiklik yapıldığını ve yakında bunu açıklayacaklarını söyledi. Bakan Soylu, kimliklerin ehliyetlere artık eklenebileceğini söyledi. 

Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğine yer verildi. Bakan Soylu , tüm bu yenilikler konusunda çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Değişiklikler Nüfus Müdürlüklerinden il ve ilçelerde yapılabilecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz insanlarla dalgamı geçiyorsunuz gönderin evimize yenilerini o halde tövbe tövbe
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tamam ehliyetimi verin değiştirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herşeyi Avrupa standartlarına uydurduk tek eksik kimlikmi 🤬🤬🤬🤬
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Anca abidik gubidik işlerle uğraşır milletten para koparmak İçin şeyler çıkartır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok saçma her yıl kimlik değişilmez halk olarak darphane değiliz