Son dakika: Ehliyet affı için yeni kanun teklifi bugün TBMM'ye geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ehliyet affı için yeni kanun teklifi bugün TBMM'ye geldi

Son dakika haberi: TBMM'ye bugün gelen kanun teklifi ile ehliyet affı gelmesi istendi. İşte kanun teklifinin tam metni.

Siyaset 11 Ara 2023 0
Son dakika: Ehliyet affı için yeni kanun teklifi bugün TBMM'ye geldi

Ehliyet affı kanun teklifi meclise geldi.

Son dakika haberi: CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül bir son dakika açıklamasında bulundu. Sarıgül yaptığı açıklamada ehliyetine el konulan kişilerin ehliyetlerinin geri verilmesi, bu kişilere ehliyet affı gelmesi için TBMM'ye bir kanun teklifi verdiğini kamuoyuna açıkladı.

Peki ehliyet affı ne zaman gleecek? Ehliyetine el konulan vatandaşlardan kimlerin ehliyetleri geri verilecek? Af kapsamı nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, verdiği kanun teklifi ile insan canına kastetmeyen, yaralamayan ve madde bğaımlısı olmayan kişilerin affedilmesi gerektiğini, ehliyetlerinin geri verilmesi gerektiğini söyledi.

MUSTAFA SARIGÜL'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

Ehliyetleri elinden alındığı için işini kaybeden, taksicilik, kamyon tır şoförlüğü yapamayan vatandaşların ehliyetlerinin geri verilmesi gerektiğini söyleyen Sarıgül, teklifin desteklenmesi ve yasalaşması halinde ehliyetlerine el konulan kişilerin ehliyetlerinin geri verilmesini istedi.

Sarıgül düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Şoförlerimiz ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır bekliyorlar. TBMM'nin bu noktada bir düzenleme yapması şart. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir" ifadelerini kullandı.

Kanun teklifinin tam metni önümüzdeki saatlerde belli olacak. Haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç