Son Dakika Düşük Faizli Kredi: 0.49 Faizli Temel İhtiyaç Kredisi Kararı Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Düşük Faizli Kredi: 0.49 Faizli Temel İhtiyaç Kredisi Kararı Geldi

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan 0.49 faizli kredi hakkında bir açıklama geldi ve tavsiye kararı çıktı.

Kredi 22 Eylül 2022 00:22 1
Son Dakika Düşük Faizli Kredi: 0.49 Faizli Temel İhtiyaç Kredisi Kararı Geldi

0.49 faizli temel ihtiyaç kredisi hakkında flaş karar.

Bilindiği üzere pandmei döneminde kamu bankaları düşük faizlerle devlet destekli kredie vermişti. Temel İhtiyaç kredisi adı altında verilen söz konusu krediye milyonlarca vatandaş başvuru yapmıştı. Başvurusunu yapan vatandaşlara yaklaşık 1-2 ay sonra cevaplar gelmiş ve yüz binlerce vatandaşın kredi başvurusu reddedilmişti. 

Başvuru şartlarının oldukça esnek olacağı ve düşük faizle 36 ay vadeye kadar verileceği belirtilen kredide yüz binlerce kişiye ret cevabı geldi. Ret cevabı sonrası birçok kişi bu konuuy KDK'ya taşıdı. Bir vatandaşın yaptığı başvuruda başvurucunun talepleri şu şekilde verilmişti: "Başvuran özetle, Ziraat Bankası’ndan temel ihtiyaç destek kredisi için başvurduğunu, ancak yararlanamadığını belirterek söz konusu destek kredisinden yararlanmayı talep etmektedir."

KDK GÖRÜŞTÜ VE KARARA BAĞLADI

Söz konusu başvuru görüşüldü ve karara bağlandı. Karara göre KAmu Denetçiliği Kurumu, kredi başvurusu reddedilen bu vatandaşın başvurusunun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ve kredinin kullandırılmasını istedi. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"COVID-19 pandemisi sebebiyle ekonomide yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için alınan tedbirler kapsamında, iktisadi düzenin devamlılığının sağlanmasındaki kamu yararı gözetilerek ve sosyal devlet ilkesinin söz konusu olağanüstü şartlarda gerektirdiği öncelikler dikkate alınarak başvuranın bireysel temel ihtiyaç kredisi başvurusunun yeniden incelenmesi ve ivedilikle yanıt verilmesi yönünde TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZİRAAT BANKASI ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TAVSİYEDE BULUNULMASI TAVSİYEDE BULUNULMASINA,

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; Ziraat Bankası tarafından bu karar üzerine tesis edilecek işlemin otuz gün içinde Kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna,

Bu kararın BAŞVURANA ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZİRAAT BANKASI ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE tebliğine,"

NASIL YAPACAĞIM?

Kamu Denetçiliği Kurumu bir karar değil tavsiye merciidir. KDK, kararı Ziraat Bankasına gönderdi. Banka değerlendirerek ona göre bir geri döüş yapılacak. Temel ihtiyaç kredisinden ret alan vatandaşlar bu şekilde Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurabilir bu şekilde düşük faizli kredisini kullanabilir.

GERİ ÖDEME NE KADAR?

Bundan 2 yıl önce gelen Temel İhtiyaç Kredisinde çekilecek krediye göre geri ödeme detayları şu şkeilde verildi:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapıyoruz