Son dakika: Dünyaca ünlü ekonomistler Dolar TL tahminini verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Dünyaca ünlü ekonomistler Dolar TL tahminini verdi

Son dakika haberi: Reuters'ten Dolar TL hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 6 ay sonra doların ne kadar olacağına yer verildi.

Döviz 4 Mart 2023 08:26 0
Son dakika: Dünyaca ünlü ekonomistler Dolar TL tahminini verdi

Son dakika haberi: Reuters Dolar TL tahminini açıkladı.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'ten son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada “Çin’in yeniden açılması gelişen para birimlerinde toparlanma getirecek” başlığı ile verilen anketin sonuçlarına baktığımızda gelecek 6 ayda dolar kurunun nereye kadar yükseleceği konusunda değerlendirmeye yer verildi. Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin para biriminin yükseleceğini, TL'nin gelecek 6 ayda yüzde 12 oranında düşeceğine yer verildi.

SADECE 2 PARA BİRİMİ DÜŞECEK

Söz konusu ankete baktığımızda gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden sadece TL'nin ve MEksika Pesosunun düşeceği görülüyor.

SEÇİM SONRASI DEĞİŞİKLİK OLMAZSA...

Söz konusu haberde Wells Fargo uluslararası ekonomisti Brendan McKenna'nın değerlendirmesine yer verildi. Yayınlanan değerlendirmeye baktığımızda bağımsız bir merkez bankasının olmaması ve ortodoks olmayan para politikasının TL'de düşüşü arttırdığına yer verildi. Yapılan değerlendirmede, “Bağımsız bir merkez bankasının olmaması ve ortodoks olmayan para politikası görüşü, Mayıs ayında yapılacak seçimlerde bir rejim değişikliği olmadıkça, öngörülebilir gelecekte TL'nin dolar karşısında zayıflamasına yol açacaktır" ifadelerine yer verildi.

Geçen sene yüzde 8 düşen Çin Yunanının yüzde 4 değerleneceğine yer verilirken Dolar Yuan paritesinin yüzde 6.67 oranında gerilemesinin beklendiğine yer verildi. Rus Rublesinde ise yüzde 2'lik yükseliş bekleniyor. 74.1 seviyesi bekleniyor.

DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Ankette 6 ay içinde dolar kurunun 21.68 TL seviyesine kadar çıkacağına yer verildi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç